Nya lokaler för Aleris Specialistvård Ängelholm

Aleris Specialistvård Ängelholm bedriver sedan april 2018 ortopedisk verksamhet i en annan del av Ängelholms sjukhus.

Aleris har på uppdrag av Region Skåne bedrivit specialistbedömningar och operationer inom ortopedi och ryggkirurgi på Ängelholms sjukhus sedan 1 april 2011. Detta avtal gick ut 31 mars 2018 och verksamheten gick då över i Region Skånes regi igen. Ortopedkliniken Sund med huvudkontor på Helsingborgs lasarett kommer nu tills vidare att ansvara för driften på ortopedmottagningen i Ängelholm. Ryggkirurgin kommer att bedrivas med stöd från ortopedkliniken SUS, Malmö. Verksamheten kommer att fortsätta bedrivas i samma lokaler men med annan personal än idag.

Aleris kommer att bedriva fortsatt verksamhet i en annan del av Ängelholms sjukhus från och med 9 april 2018. Där kommer vi att bedöma och operera patienter som i enlighet med vårdgarantin valt Aleris som leverantör. Vi kommer även att kunna erbjuda vård till privatbetalande patienter samt patienter med privat sjukvårdsförsäkring.

De patienter som har planerad uppföljning i enlighet med det tidigare grundavtalet skall enligt Region Skånes regler följas upp av Region Skånes kliniker. För den som kommit till Aleris via vårdgarantin skall vidare uppföljning ske via Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus.

Med anledning av denna organisationsförändring och flytt inom sjukhuset har vi på Aleris nu nytt telefonnummer: 0431-37 17 00. Önskar ni komma i kontakt med Region Skånes ortopedimottagning på Ängelholms sjukhus vänligen ring 0431-81 000.

Till toppen av sidan