Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Man läser i hängmatta - aleris ögonmottagning ängelholm

Här på Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård för dig som har besvär med ögonen eller lider av någon ögonsjukdom. Vi hjälper dig om du t ex har problem med ögoninflammation, grå starr, grön starr, torra eller rinnande ögon, vagel i ögat, astigmatism, närsynthet eller skelning.

Specialister i ögonsjukdomar

På Aleris ögonmottagning i Ängelholm får du professionell bedömning och behandling av erfarna ögonspecialister och ögonläkare eller ögonsjuksköterskor. Alla som arbetar hos oss har ett stort engagemang kring både kvalitet och utveckling. Vi vill vara det bästa alternativet för en god ögonsjukvård.

Vi tar emot dig som har en förbeställd tid och om möjligt även dig som har behov av en akut tid under dagtid. Du får snabbt en tid hos oss. 

Behandlingar

Vi behandlar patienter som t ex lider av ögoninflammation, vagel i ögat, grå starr (katarakt) och grön starr (glaukom), efterstarr, blödning i ögat, gula fläcken, röda ögon, torra eller rinnande ögon, irit (regnbågshinneinflammation), närsynthet, astigmatism, näthinneavlossning, glaskroppsavlossning, makuladegeneration, diabetes och patienter med åldersförändringar i gula fläcken. Vi har en omfattande operationsverksamhet av grå starr med mycket goda operationsresultat. 

Patientinformation om operation av grå starr.

Laserbehandling och screening

Vi utför laserbehandlingar av olika ögonsjukdomstillstånd i ögat. Med vårt digitala bildhanteringssystem utför vi screening av ögonbotten hos patienter som har diabetes. Vi bedriver också barnögonsjukvård med ortoptistverksamhet.

Ögonklinikens verksamhet

Ögonkliniken gör idag 2 625 ögonoperationer per år och har cirka 12 350 mottagningsbesök med patienter från hela Skåne. Mottagningarna är modernt utrustade för undersökningar och behandlingar inom respektive specialitet. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Skåne och vi samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde, även Ängelholms sjukhus.

Vi deltar i ett flertal kvalitetsregister, bland annat Nationella Kataraktregistret och det Nationella Macularegistret.

Välkommen till oss!

Ansvarig

Ida Ankar, Verksamhetschef
ida.ankar@aleris.se 

Till toppen av sidan