Hjärta & Kärl

Äldre män spelar golf - Aleris Specialistvård Handen Hjärta och kärl

På Aleris kardiologiska specialistmottagning /hjärtmottagning i Handen hjälper vi dig som är över 18 år och som har problem och besvär med hjärta och blodkärl. Våra kardiologer (hjärtspecialister) har alla lång erfarenhet av behandling av olika former av hjärt- och kärlsjukdomar.

Vår kardiologiska verksamhet

Här kan vi, efter kardiologbedömning hos oss, utföra ekokardiografi, arbets-EKG24-timmars-EKG och 24-timmars-blodtryck. Vi genomför också undersökningar vid misstänkt kärlkramp/bröstsmärta, av klaffsjukdomar, hjärtrytmrubbningar/hjärtklappning och svimning. Andra besvär och åkommor vi hjälper dig med: 

  • utredning och behandling av hjärtsvikt
  • efterkontroller av infarkter
  • utredning och behandling av högt blodtryck

Dessutom erbjuder vi svikt- och preventionsmottagning hos sjuksköterska.

Behövs remiss?

För att ha möjlighet att ta hand om dig på ett så bra och tillfredställande sätt som möjligt samarbetar vi med vårdcentraler/husläkarmottagningar och andra vårdgivare. Det betyder oftast att du kommer till oss via remiss från din husläkare. Det underlättar vår planering och kortar väntetiderna. Vi bokar en tid med dig efter att remissen har inkommit eller så ringer du själv in och bokar tid.

Boka tid och lämna återbud

Du kan boka tid via vår uppringningstjänst Tele-Q på tfn 08-505 850 00. Tidsbokning sker från kl 7.45 varje morgon tills kön är fylld. Återbud kan lämnas dygnet runt på samma nummer eller via våra e-tjänster. Återbud måste lämnas senast 24 timmar före avtalad tid. Uteblivet besök debiteras.

Kontakta oss på nätet dygnet runt

Via våra e-tjänster kan du kontakta oss på ett enkelt och säkert sätt dygnet runt. Där kan du bl a avboka och omboka tid, förnya recept och ställa frågor.

Vårdutbud

Till toppen av sidan