Aleris Vårdcentral Järva

Aleris Vårdcentral Järva

Vi finns centralt i Rinkeby med närhet till apotek, närakut och kommunikationer. Vi erbjuder allmänmedicinsk vård, vaccinationer och vid behov hemsjukvård. På Aleris Vårdcentral Järva har vi en samlad kompetens att ta hand om barn och barnfamiljer. Välkommen!

Sommarvården i SLL

Så här når du vården i sommar i SLL.

Aleris vårdcentral Järva fortsätter sin uppskattade verksamhet

I samband med att media har rapporterat att Aleris i slutet av maj ska avveckla specialistvårdsverksamheten i Järva har det felaktigt förekommit uppgifter om att även vårdcentralen ska stängas. Detta stämmer inte.

Aleris vårdcentral kommer att drivas vidare och är öppen precis som vanligt så att vi kan fortsätta att utveckla vår service för alla våra patienter. När det gäller specialistvården i Järva finns det en annan vårdgivare som ansökt om att få ta över den verksamhet som vi i dag driver.

Hos oss får du alltid tillgång till allmänmedicin, hälsovård och vaccinationer. Våra läkare är specialister inom allmänmedicin. En trygghet som vi vet betyder mycket.

Vaccination mot influensa 

TBE Fästingvaccin

Se till att ha ett fullgott skydd mot TBE genom att följa vaccinationsprogrammet. Vi hjälper dig med vaccination.

Vår äldremottagning

Alla listade som är 75 år eller äldre är välkomna till vår äldremottagning. Vi erbjuder kontakt med distriktssköterska, sjuksköterska eller undersköterska samma dag alternativt dagen efter.

Anti - Stressgrupp 

Välkommen till vår anti-stressgrupp som leds av vår psykoterapeut. Vid intresse - kontakt vårdcentralen för att boka in dig på nästa kurs som startar efter sommaren.

Dags att sluta röka?

Vill du sluta eller minska din rökning? Vi erbjuder dig stöd enskilt eller i grupp. Boka tid hos vår distriktssköterska Agneta Myhr. Hon kan också hjälpa till så att du får göra en spirometri.

Gå på promenad med stavar i grupp

För dig som vill ha hjälp att komma igång, gå med oss. Vi träffas varje torsdag kl 14-15. Sätt på dig ett par bekväma skor och kom. Du får låna stavar att gå med av oss. Har du frågor vänd dig till en sjuksköterska på mottagningen, eller anmäl dig direkt i receptionen.

Vi hälsar alla våra patienter varmt välkomna!

Drop in sjuksköterskemottagning 

Behöver du mäta ditt blodtryck eller testa din lungkapacitet eller prata hälsa med oss? Välkommen till vår sjuksköterskemottagning varje dag mellan klockan 9-16. 

Mellan klockan 9-16 varje dag kan du även utan att boka tid träffa en sjuksköterska för akuta besvär, råd och frågor. Ska du beställa tid till läkare ringer du till oss. För planerade besök bokas tid hos distriktssköterskan.

Besöken kostar 100 kronor för vuxna, barn går gratis.

Varmt välkomna önskar personalen på Aleris Vårdcentral Järva.

Vi tar hand om barn och barnfamiljer

På Aleris Vårdcentral Järva har vi en samlad kompetens att ta hand om barn och barnfamiljer. 

Kontakt med läkare

Ring 010-175 65 00 för att boka ett besök eller telefontid hos läkare.

Välkommen att lista dig hos oss

Som listad hos oss får du och din familj samlad vård av hög kvalitet hos våra läkare och distriktssköterskor.

När vårdcentralen är stängd

Under vardagkvällar och helger kan du vända dig till Brommaplans husläkarjour

Till toppen av sidan