Bra att veta

Aleris Specialistvård Järva vill ge dig bästa möjliga sjukvård. Vi har ett nära samarbete med vårdcentraler/ husläkarmottagningar vilket ger dig en snabbare och mer effektiv vård.

Kontakta din husläkare för remiss

Vi vill ge dig en så bra och effektiv vård som möjligt. Därför ser vi helst att du först kontaktar din husläkare som skriver en remiss till oss. När vi får remissen från din husläkare bokar vi en tid till dig hos oss. Till vissa mottagningar, som t ex barnläkarmottagningen behövs det inte någon remiss för att du ska ha möjlighet att få träffa en specialist.

Boka och avboka tid

Du kan kontakta oss och boka en tid via telefon eller via e-tjänsten 1177 Vårdguiden. Om du måste avboka en tid är vi tacksamma för att din avbokning sker i så god tid som möjligt. Återbud måste lämnas senast 24 timmar före avtalad tid. Vid sent återbud eller vid uteblivet besök måste du betala patientavgift samt faktureringsavgift. Detta gäller även patienter under 20 år. Vid uteblivet besök gäller inte frikort. 

Kontakta oss på nätet dygnet runt

Via e-tjänsten 1177 Vårdguiden kan du dygnet runt kontakta vården på ett enkelt och säkert sätt. Du kan t ex avboka och omboka tid, förnya recept eller ställa en fråga. På våra mottagningar för barnsjukvård och ögon kan du även boka tid direkt via nätet.

Vad kostar ett besök?

  • Med remiss kostar det 150 kr i patientavgift till det första besöket
  • För alla andra besök är patientavgiften 350 kr
  • Till Närakuten kostar ett besök 200 kr
  • Frikort gäller alltid

Sjukvårdsförsäkring

Vi tar emot patienter med sjukvårdsförsäkringar och samarbetar med de flesta försäkringsbolagen. Kontakta ditt försäkringsbolag så hjälper de dig att komma till oss. Du kan också höra av dig till oss om du önskar mer information.

Aleris Specialistvård Järva
Rinkebysvängen 70
163 74 Spånga
010-175 65 00
jarvaspecialistvard@aleris.se

Hitta hit

Tunnelbana Blå linje 10 till Rinkeby Centrum.
Busslinje 179, 196, 514 och 540.
Se sl.se för detaljerad information. 
Parkeringsmöjligheter finns i begränsad omfattning. 

På grund av trafikomläggning är närmsta busshållplats flyttad ca 600 meter från vår mottagning. Sträckan mellan Rinkeby Centrum och våra mottagningar trafikeras av en närtrafikbuss.

Till toppen av sidan