Barnsjuksköterskemottagning

Barn i gunga - Järva specalistvård

På barnsjuksköterskemottagningen i Järva träffar du en erfaren barnsjuksköterska med specialistkompetens inom astma- och allergibesvär. På mottagningen har vi även en astmaskola och eksemskola för barn och föräldrar. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Specialkompetens inom astma och allergi

Här på sjuksköterskemottagningen arbetar en barnsjuksköterska som är specialutbildad inom astma och allergi. Vi har en astmaskola för barn och föräldrar där vi går igenom inhalationsteknik och sjukdomslära. Vi har även en eksemskola för barn och föräldrar. På mottagningen utförs pricktester och luftfunktionstest sk. spirometri.
Vi rapporterar till luftvägsregistret. 

Nära samarbete med andra mottagningar

Här i Järva jobbar barnläkare och barnsjuksköterska i team. Vi har ett nära samarbete med specialister inom barnkirurgi, barnmedicin, ögon, närakut och öron-, näsa- och hals.

Behövs remiss?

Nej du behöver ingen remiss för att komma till vår sjuksköterskemottagning för barn.

Boka tid och lämna återbud

Du kan boka en tid via telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud skall lämnas senaste 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras, detta gäller även barn. 

Till toppen av sidan