Aleris öppnar äldreboende i Karlstad- inflytt 2020

I mars 2020 slås portarna upp för Aleris Orrholmen Plaza. Ett toppmodernt särskilt boende och en plats där man som äldre kan välja själv hur man vill ha det.

Aleris Plaza-boenden har fått sitt namn från de öppna platser för samvaro, inne och ute, som finns på alla dessa boenden. På Aleris Orrholmen Plaza kommer det bland annat att finnas en takterrass med fantastisk utsikt över omgivningen. 

När vi utformat våra Plaza-boenden har vi frågat äldre hur de vill ha det och kombinerat deras behov med våra medarbetares professionella kunnande och vad äldreforskningen visar. Detta har lett fram att vi i på alla våra plaza-boenden lovar: 

-Att varje boende får omsorg utifrån just sina behov och förutsättningar.

-Att måltiderna ska vara en stund av matglädje men också ge samvaro och gemenskap.

-Att den som så önskar varje dag ska erbjudas minst en aktivitet och att få komma ut i friska luften. 

-Att de som bor hos oss ska ha tillgång till surfplatta och musiktjänster och att vi använder modern teknik bland annat för att minska risken för fallskador.

Aleris Orrholmen Plaza kommer att ha tema kultur

På Aleris Orrholmen Plaza kommer kultur att gå som en röd tråd genom verksamheten och då inte minst de fantastiska författare, konstnärer och musiker som Värmland skämt bort oss med. Karlstads kommun kommer att abonnera på 36 av de 60 lägenheterna på Aleris Orrholmen Plaza.

Äldreboendet har kommit till efter en upphandling enligt LOU pris/kvalitet som genomförts av Karlstads kommun. Aleris vann upphandlingen i samarbete med det Karlstadsbaserade fastighetsbolaget Prepart.

- Det är positivt att vi nu får en ny aktör med ett nytt koncept som kan bidra till att utveckla äldreomsorgen i kommunen. Det betyder också att vi kan erbjuda fler valmöjligheter, säger Marléne Lund Kopparklint (M), kommunalråd och ordförande i vård och omsorgsnämnden i Karlstads kommun.

- Det är naturligtvis oerhört glädjande att Karlstads kommun ger oss detta förtroende. Det är alltid något speciellt att etablera sig i en ny kommun och få chansen att ge de äldre där del av det som vi erbjuder – boende i en fin miljö där alla ska ha det riktigt bra både till vardags och när det är fest. Säger Kristin Ahne, affärsområdeschef för Aleris äldreomsorg.

Modernt äldreboende och trygghetsboende i Karlstad

Förutom de 60 lägenheterna kommer fastigheten där Aleris Orrholmen Plaza ska ligga även att rymma 34 lägenheter för trygghetsboende. Trygghetsboende riktar sig till äldre som vill ha lite mer service och social samvaro än i ett vanligt boende men som inte behöver omsorg dygnet runt, som på ett särskilt boende. För att bo i trygghetsboende krävs inget biståndsbeslut från kommunen. Planerad öppning är mars 2020.

Intresserad av att boka en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på Aleris Orrholmen Plaza krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende. För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Karlstad kan du läsa mer här.

Är du intresserad av att veta om vår verksamhet?

Kontakta: Boel Lindberg, Regionchef Äldreboende
Epost: boel.lindberg@aleris.se

Är du intresserad av att bli anställd av Aleris?

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta på Aleris Orrholmen Plaza? Vi är ännu tidigt i processen och har inte börjat anställa medarbetare. Du kan alltid skicka in en spontanansökan via www.aleris.se/ledigajobb. Ca sex månader innan verksamhetsstart påbörjar vi en rekryteringsprocess.

Vill du veta mer om byggnaden?

Vill du veta mer om fastigheten Aleris Orrholmen Plaza, kontakta:Susanne Strömsén, tf etableringschef
Tel. 070- 002 17 92
Epost: susanne.stromsen@aleris.se

Till toppen av sidan