Landeryds vårdbostäder

 • Omgivningarna

  Landeryds vårdbostäder ligger vackert i grönskande omgivningar där vi ofta tar lugna promenader eller bara sitter och njuter vid vackert väder.

 • BPSD- Beteendemässiga och Psykiska Symptom vid Demens

  Eftersom Aleris har byggt upp ett kunskapscentrum för demens kan vi erbjuda den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom. 

 • Aktiviteter

  Aktiviteter är en viktig del för att stimulera det friska när man har en demenssjukdom. Här erbjuder vi aktiviteter utifrån egna önskemål till exempel promenader, varmvattenbad, träff med vårdhundar.

 • Aleris sjunger

  Via sång och musik skapar vi glädje och sammanhang! Det vi gör med kroppen det fastnar i knoppen.

 • Rehabilitering

  Våra boende på de vanliga sjukhemsplatserna har ett dedikerat rehabiliteringsteam som bestående av sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Landeryds vårdbostäder är ett äldreboende beläget strax utanför Hjulsbro i Linköping. Vi välkomnar äldre i behov av sjukhemsplats samt äldre med demenssjukdom. Med vackra omgivningar och en kunnig personal erbjuder vi den mest efterfrågade vården.

Landeryds vårdbostäder drivs på entreprenad med Linköping kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Höga ambitioner

Vi på Landeryds vårdbostäder har höga ambitioner och jobbar aktivt för att våra boende ska trivas och få en meningsfull vardag. För oss är det viktigt att kunna erbjuda olika aktiviteter utifrån våra boendes önskemål.

Utifrån den enskildes intressen och anhörigas önskemål försöker vi hitta rätt aktivitet för varje boende. Vi brukar bland annat promenera, träna på gym, ta sköna varmvattenbad och möjlighet finna att umgås med vårdhundar.  

Specialiserade på demens

Aleris har ett kunskapscentrum för demens. Det innebär att vi alltid har nära till expertis inom området och att vi utgår från bevisat effektiva metoder i vårt arbete med demenssjuka. Tack vare samarbetet med kunskapscentrum för demens erbjuder vi den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom.

På Landeryds vårdboende har vi enheter för personer som har beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD) samt enheter för personer med andra demenssjukdom. Vi har också vanliga sjukhemsplatser.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Susanne Carlsson verksamhetschef på Landeryds vårdbostäderSusanne Carlsson är verksamhetschef på Landeryds vårdbostäder i Linköping.

Till toppen av sidan