Stiglötsgatans äldreboende

 • Boendet

  Här finns det 18 boendeplatser för personer med demens och 27 sjukhemsplatser. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. 

 • Aktiviteter

  Glädje och välbefinnande är viktigt! Aktiviteterna utgår därför från varje persons vanor och val. 

 • Aleris sjunger

  Via sång och musik skapar vi glädje och sammanhang! Det vi gör med kroppen det fastnar i knoppen.

 • Vi utgår från det friska

  Vi försöker hitta saker som man fortfarande kan göra och glädjas åt i livet. Det är vår drivkraft!

Stiglötsgatans äldreboende ligger i ett naturskönt område i närheten en förskola, Skäggetorps kyrka och Skäggetorps Centrum. Inom Aleris är vi extra duktiga på att arbeta med demensproblematik och strävar efter att skapa en trygg och meningsfull vardag för de boende. I verksamheten finns två demenscoacher.

Stiglötsgatan drivs på entreprenad med Linköpings kommun som uppdragsgivare sedan oktober 2013. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Ledorden för att ge god vård och omsorg inom Aleris är att "utgå från det friska". Trots att man drabbats av en sjukdom så vill vi inom Aleris ändå utgå från det friska och hitta saker som man fortfarande kan göra och glädjas åt i livet. Det är vår drivkraft. Våra medarbetare är till för att skapa en trygg och meningsfull vardag för den boende.

Inom Aleris är vi extra duktiga på att arbeta med demensproblematik och strävar efter att skapa en trygg och meningsfull vardag för de boende. Läs mer om Aleris kunskapscentrum för demens.

Boende

På Stiglötsgatans äldreboende finns totalt 45 boendeplatser uppdelat på tre plan och fem ingångar. 27 av dem är sjukhemsplatser och 18 platser är för personer med demens.

I varje lägenhet finns en liten köksdel och ett stort badrum med dusch, WC och tvättmaskin och all lägenheter har fransk balkong eller uteplats. Den boende tar med sina egna möbler och tillhörigheter förutom sängen. Detta skapar en personlig, trygg och hemtrevlig miljö i varje lägenhet.

På varje ingång finns gemensamhetsutrymmen med kök, matsal, balkong/uteplats, TV-/vardagsrum och aktivitetsrum (bland annat finrum, spa-inspirerat rum, gym). Dessa inreds för att skapa en så hemtrevlig känsla som möjligt, även utrymmen ingångar emellan utsmyckas på ett trevligt sätt.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Anna Maria Carnrot Lofstrand är verksamhetschef på Stiglötsgatans äldreboende i Linköping och nås under kontorstid.

Verksamhetskoordinator

Zaman Shirza
013-26 33 78
070-080 86 69
zaman.shirza@aleris.se

Kontakt ingångarna:

Ingång 1 013 26 33 70
Ingång 2 013 26 33 71
Ingång 3 013 26 33 72
Ingång 4 013 26 33 73
Ingång 5 013 26 33 74
Till toppen av sidan