Nu byggs äldreboendet Aleris Limhamn Plaza i Malmö

Äldreboende i egen regi

Aleris skapar ett särskilt boende i Limhamn i Malmö. Samvaro och trygghet står i fokus när vi skapar det nya moderna äldreboendet Aleris Limhamn Plaza.

Det särskilda boendet Aleris Limhamn Plaza kommer att erbjuda boende för 60 äldre i fräscha och moderna lägenheter. Inriktningen kommer både att vara mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och mot dem som lever med en demenssjukdom. Boendet kommer att vara beläget i stadsdelen Limhamn i Malmö.

Kristin Ahne- Malmö är dynamisk stad som har en hög andel unga, men också en hög andel äldre. Vi har haft en mycket bra dialog med kommunen och känner att den, precis som vi, brinner för att alla äldre ska bo bra och tryggt. På våra Plaza-boenden kan man fylla sin dag med aktiviteter om man vill det, eller ta det lugnt om man hellre vill ha det så. Det är så ett äldreboende blir när man lyssnar på de äldre, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris.

Äldreboendet kommer att förses med en vacker trädgård som kommer att ge plats för aktiviteter, samvaro och fikastunder. Aleris Limhamn Plaza beräknas kunna hälsa de första äldre välkomna tredje kvartalet 2020.

Här kommer du som boende att få:

- Omsorg utifrån just dina behov och förutsättningar.

- Måltider som bidrar med en stund av glädje, samvaro och gemenskap.

- Ett utbud av aktiviteter och utevistelse som är så stort att du varje dag känner att det finns något som passar dig.

- Använda modern teknik som ger dig ökad självständighet och trygghet. Självklart får du tillgång till surfplatta och musiktjänster.

Aleris vård- och omsorgsfilosofi

Aleris vårdfilosofi innebär att vi gör skillnad genom att i varje möte ge varje människa vården, omsorgen och viljan till ett bättre och friskare liv. En del i detta innebär att se det friska - för ingen människa är bara sjuk och ingen är bara gammal. Att se och använda det friska är ofta lika viktigt som vår kunskap om det sjuka. Vårt mål är alltid att ge varje människa högsta möjliga livskvalitet efter sina förutsättningar, värderingar och intressen. Ska vi lyckas måste vi söka och finna det friska. Ibland hittar vi det i kroppen, ibland i själen och ibland hos anhöriga och vänner.

Aleris Limhamn Plaza blir en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig. Det nybyggda äldreboendet ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån deras behov och önskemål.

Planerad inflytt tredje kvartalet 2020

Aleris Limhamn Plaza byggs i samarbete med Vectura Fastigheter AB som är fastighetsägare. TEA står för arkitekturen av fastigheten och Aleris Omsorg kommer att driva verksamheten som beräknas ta emot de första boende under hösten 2020.

Intresserad av att boka en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på Aleris Limhamn Plaza krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende. För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Malmö kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om äldreboendet?

Är du intresserad av att veta om vår verksamhet? Kontakta:Tomas Gustavsson, Regionchef Äldreboende Sydväst
Epost: tomas.gustavsson@aleris.se

Är du intresserad av att bli anställd av Aleris?

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta på Aleris Limhamn Plaza? Vi är ännu tidigt i processen och har inte börjat anställa medarbetare. Du kan alltid skicka in en spontanansökan. Ca sex månader innan verksamhetsstart påbörjar vi en rekryteringsprocess.

Vill du veta mer om byggnaden?

Vill du veta mer om  fastigheten Aleris Limhamn Plaza, kontakta: Per Johansson, affärsutvecklare.
Tel. +46 706 20 71 95
Epost: per.johansson@aleris.se

Till toppen av sidan