Nytt äldreboende i Malmö- Aleris Västra hamnen Plaza

Hösten 2020 öppnar Aleris ett nytt modernt äldreboende i Malmö- Aleris Västra hamnen Plaza. Här står social samvaro och utevistelse i fokus. Välfärdstekniken i våra trygghetslarm ger boende och anhöriga en extra trygghet. Hos oss kan du njuta av samvaro och möten över generationer i vårt plaza eller på vår grönskande takterrass.

Äldreboendet Aleris Västra hamnen Plaza kommer att erbjuda ett rymligt särskilt boende för 60 äldre i fräscha och moderna lägenheter. Inriktningen kommer både att vara mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och mot dem som lever med en demenssjukdom. Plaza-boendet som drivs av Aleris i egen regi kommer att vara beläget i det havsnära området Västra hamnen.

Kristin Ahne- När vi utformat verksamheten på våra Plaza-boenden har vi frågat äldre hur de vill ha det och kombinerat deras behov med våra medarbetares professionella kunnande och vad äldreforskningen visar. Detta har lett till en vardag där de äldres individuella behov tas tillvara, där måltiderna är en stund av glädje och samvaro, där alla som vill har rätt till minst en daglig aktivitet och där vi använder modern teknik som ökar tryggheten. Det är så ett äldreboende blir när man lyssnar på de äldre, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris.

Ett äldreboende är samvaro och möten får stor vikt- inne och ute

Aleris Västra hamnen Plaza kommer att ha ett plaza, ett stort rum för möten mellan våra medarbetare och de boende, mellan äldre, men även mellan generationer, såväl anhöriga som unga människor i det nya kvarter som växer fram. Här kommer även att finnas en stor härlig terrass som tas fram i samarbete med Good Garden.

- Vi utgår alltid från att skapa en så bra utemiljö som möjligt för de som bor och arbetar på boendet. Varje plats är unik och vi arbetar utifrån kundens och verksamhetens förutsättningar.  Fokus ligger på funktion, forskning och form. Utemiljön ska vara en del av boendet och en komplettering till innemiljön. Den ska vara stimulerande, händelserik och restorativ, locka till samvaro men även ge lugn och ro. Utemiljön ska dessutom vara möjlig att vistas i året om. /Katarina Blåberg, Good Garden.

Äldreboendet beräknas kunna hälsa de första äldre välkomna tredje kvartalet 2020.

                             Aleris Västra hamnen Plaza

Här kommer du som boende att få:

- Omsorg utifrån just dina behov och förutsättningar.

- Måltider som bidrar med en stund av glädje, samvaro och gemenskap.

- Ett utbud av aktiviteter och utevistelse som är så stort att du varje dag känner att det finns något som passar dig.

- Använda modern teknik som ger dig ökad självständighet och trygghet. Självklart får du tillgång till surfplatta och musiktjänster.

- Ta del av möten över generationsgränserna, med barnen i husets förskola, men även genom en cykeltur (Side-by-side cyklar) bland människorna i kvarterets närområden, där du kan känna havsluften.

- Vi skapar vi möjlighet till liv och rörelse i vår stora inomhus-Plaza där du umgås med anhöriga eller andra boende. På vår vackra takterrass kan du njuta av en stund bland växter och djur. Dessa platser är till för dig som bor här, men även för dina anhöriga. 

Aleris vård- och omsorgsfilosofi

Aleris vårdfilosofi innebär att vi gör skillnad genom att i varje möte ge varje människa vården, omsorgen och viljan till ett bättre och friskare liv. En del i detta innebär att se det friska - för ingen människa är bara sjuk och ingen är bara gammal. Att se och använda det friska är ofta lika viktigt som vår kunskap om det sjuka. Vårt mål är alltid att ge varje människa högsta möjliga livskvalitet efter sina förutsättningar, värderingar och intressen. Ska vi lyckas måste vi söka och finna det friska. Ibland hittar vi det i kroppen, ibland i själen och ibland hos anhöriga och vänner.

Aleris Västra hamnen Plaza blir en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig. Det nybyggda äldreboendet ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån deras behov och önskemål.

Planerad inflytt tredje kvartalet 2020

Aleris Västra hamnen Plaza byggs i samarbete med Vectura Fastigheter AB som är fastighetsägare. TEA står för arkitekturen av fastigheten och Aleris Omsorg kommer att driva verksamheten som beräknas ta emot de första boende under hösten 2020.

Intresserad av att boka en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på Aleris Västra hamnen Plaza krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende. För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Malmö kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om äldreboendet?

Är du intresserad av att veta om vår verksamhet?
Kontakta:Tomas Gustavsson, Regionchef Äldreboende Sydväst
Epost: tomas.gustavsson@aleris.se

Är du intresserad av att bli anställd av Aleris?

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta på Aleris Västra hamnen Plaza? Vi är ännu tidigt i processen och har inte börjat anställa medarbetare. Du kan alltid skicka in en spontanansökan. Ca sex månader innan verksamhetsstart påbörjar vi en rekryteringsprocess.

Vill du veta mer om byggnaden?

Vill du veta mer om fastigheten Aleris Västra hamnen Plaza, kontakta: Per Johansson, affärsutvecklare
Tel. +46 706 20 71 95
Epost: per.johansson@aleris.se

Till toppen av sidan