Fotkirurgi

Fotkirurgi ortoped Nacka

Aleris ortopedmottagning i Nacka hjälper patienter som har problem med fötterna som oftast kan avhjälpas med ett fotkirurgiskt ingrepp. Det kan t ex röra sig om vrickad eller stukad fot, hallux valgus, hammartå, artros, reumatism, skadad eller överbelastad hälsena och idrottsrelaterade skador i fot och fotled.

Ortopedisk behandling

Fot- och fotledskirurgiska ingrepp görs för att minska smärta, öka möjligheten till smärtfri förflyttning och att kunna använda skor utan att få ont i foten. Många ingrepp görs på grund av förslitning, artros, skador, medfödda missbildningar, reumatiska sjukdomar och idrottsrelaterade skador i fot och fotled.

Ingrepp i framfoten utförs i huvudsak som dagkirurgiska ingrepp, exempel på dessa är hallux valgus, hallux rigidus (artros i stortåns grundled), hammartå och mortons nervknuta. Vi utför även fotledsartrodes och fotledsprotes men dessa ingrepp omfattas inte av vårt avtal med Stockholms läns landsting utan bekostas av patienten själv.

Operation

På vår ortopediska mottagning för fotkirurgi arbetar erfarna fotspecialister (ortopeder) som både opererar i dagkirurgi, du får åka  hem samma dag som operationen, och utför operationer som kräver att du stannar kvar över natten på vår vårdavdelning. Vår anestesipersonal ser till att alla patienter som genomgår större ingrepp får smärtblockader under operationen, något som ger effekt också efter operation. Detta möjliggör en snabb och säker rehabilitering.

Behövs remiss?

Ja vi rekommenderar att du uppsöker din vårdcentral eller annan läkare för en remiss samt att en röntgenundersökning med "belastad röntgen" görs innan besöket. Vi har då möjlighet att snabbare erbjuda tid. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Kontakta oss

Du kan nå oss på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon eller via e-tjänsten 1177. Länk till våra e-tjänster hittar du på Ortopedmottagningen.  Återbud skall lämnas senast 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras.

Patienter med sjukvårdsförsäkringar

Aleris Specialistvård Nacka samarbetar med ett flertal försäkringsbolag i Sverige. Om du har en sjukvårdsförsäkring, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Till toppen av sidan