Handkirurgi

Handkirurgi Aleris Nacka

Vid vår ortopediska mottagning för handkirurgi i Nacka hjälper vi dig som har värk eller skador i händerna, fingrarna eller underarmarna. Vi utreder och behandlar allt från artros, krokiga fingrar, karpaltunnelsyndrom och förslitningsskador till tennisarmbåge, musarm, inflammation i armbågen och tryck mot nerver och senknutor.

Erfarna ortopeder

Händer och armar är de kroppsdelar vi använder mest och därför är det vanligt att vi får ont i armen eller ont i handen och fingarna eller andra problem i dessa organ. Här i Nacka möter du erfarna ortopeder som har lång erfarenhet av att bedömma och behandla skador och värk i händerna och underarmarna. Vi behandlar de flesta handåkommor och vi hjälper dig oavsett om du lider av dupuytrens kontraktur (krokiga fingrar eller vikingasjukan), artros i handen, senknutor, frakturer, golfarmbåge, tennisarmbåge, musarm eller karpaltunnelsyndrom och andra tryck på nerver.

Operationer

På vår operationsavdelning utför våra handkirurger operationer i framför allt dagkirurgi, du får åka hem samma dag som du opererar dig. Men vi utför även operationer som kräver övernattning på vår vårdavdelning.

Rehabilitering

Handkirurgisk rehabilitering sker i samverkan med arbetsterapeuter och sjukgymnaster vid rehabcentrum på Nacka Närsjukhus, och i speciella fall vid rehabiliteringsenheten vid handkirurgiska kliniken, Södersjukhuset. 

Behövs remiss?

För att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov och göra rätt prioriteringar är det en fördel om du har remiss. Remissen får du till exempel av din husläkare eller annan läkare. Kontakta oss om du är osäker. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Kontakta oss

Du kan nå oss på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon eller via e-tjänsten 1177.  Länk till våra e-tjänster hittar du på Ortopedmottagningen. Återbud skall lämnas senast 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras. 

Patienter med sjukvårdsförsäkringar

Aleris Specialistvård Nacka samarbetar med ett flertal försäkringsbolag i Sverige. Om du har en sjukvårdsförsäkring, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Till toppen av sidan