Ryggkirurgisk mottagning

Ryggkirurgi Aleris Nacka

Vid Aleris ryggkirurgiska mottagning i Nacka tar vi emot patienter med akuta eller kroniska besvär i nacke, hals och ländrygg som kan åtgärdas med hjälp av kirurgi. Vi har erfarna ortopeder och ryggkirurger som är specialister på att behandla diskbråck, kotförskjutningar, spinal stenos, lumbago, skolios och andra typer av ryggskador och ryggsmärtor.

Vanligt med ont i ryggen

Att ha ont i ryggen är mycket vanligt och drabbar alla åldrar och yrkesgrupper. Oftast är det i ländryggen värken och smärtan sitter, den nedre delen av ryggen. Ryggvärk brukar försvinna av sig själv men har du akuta eller kroniska problem med ryggen kan du behöva behandling av en ortoped. På vår ryggkirurgiska mottagning i Nacka arbetar ryggkirurger och sjuksköterskor med lång erfarenhet av att behandla smärtor och skador i nacke och rygg.

Behandling och operation

Vi utför cirka 600 ryggoperationer per år och vi använder såväl mikroskopisk operationsteknik som traditionell öppen teknik. Vi hjälper patienter med smärtor i halsrygg och ländrygg med eller utan nervsmärta/rizopati. Vi opererar bland annat diskbråck, ryggradsförträngning (spinal stenos), skolios (krokig ryggrad) nervinklämningar (rizopati), ryggmärgsinklämning (myelopati), lumbago och lumbago ischias, kotglidningar och kronisk ländryggssmärta (SRS). 

Operation av halsrygg

Nu har vi även möjlighet att operera halsrygg, d v s skador som uppkommit i nacken och ryggens övre del. Det kan exempelvis röra sig om smärta i nacke, halsrygg och arm som uppkommit när en nervrot i nacken kommit i kläm (rizopati) eller förträningar i halsryggen som påverkar ryggmärgen (myelopati).

Behövs remiss?

Ja du bör i första hand vända dig till din vårdcentral för remiss och basutredning med en magnetkameraundersökning av ryggen. Våra ryggkirurger tar sedan snabbt emot dig för bedömning och eventuell operation. Vi har korta väntetider till operation. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Kontakta oss

Du kan nå oss på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud skall lämnas senast 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras.

Patienter med sjukvårdsförsäkringar

Aleris Specialistvård Nacka samarbetar med ett flertal försäkringsbolag i Sverige. Om du har en sjukvårdsförsäkring, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Till toppen av sidan