Urologmottagning

Urologi Aleris Nacka

Urologmottagningen vid Aleris Specialistvård Nacka utreder och behandlar patienter (män och kvinnor) med sjukdomar i urinvägarna och könsorganen. Vi hjälper dig som ex besväras av blod i urinen, inkontinens, vattenkastningsbesvär, trång förhud, erektionsproblem och impotens eller drabbats av prostatacancer. Vi utför även cystoskopi.

Urologmottagningen upphör

Verksamheten för urologi kommer att upphöra i Nacka från och med 1 december 2018, vi har därför inte längre möjlighet att ta emot fler remisser.

Aleris Specialistvård har urologmottagningar i Stockholm city Sabbatsberg och i Täby.

Urologisk behandling

På urologiska mottagningen utreder och behandlar vi patienter från 15 års ålder (och barn under 15 med genomgången pubertet) med sjukdomar i urinvägarna och könsorganen. Åkommor vi behandlar är bland annat:

  • blod i urinen
  • blåstömningsbesvär*
  • erektionsproblem (erektil dysfunktion)*
  • impotens*
  • inkontinens**
  • prostatacancer
  • urinblåsecancer
  • prostataförstoring*
  • besvär eller förändringar i pungen


* Vänd dig i första hand till din husläkare för primärutredning.
** Vänd dig i första hand till din husläkare för primärutredning. När det gäller läckage hos kvinnor vid ansträngning vänder du dig till en uroterapeut, sjukgymnast eller gynekolog. 

Standardiserat vårdförlopp 

Vi arbetar efter ”standardiserat vårdförlopp” inom bland annat prostatacancer och urinblåse- och urinvägscancer. Det betyder att vid misstanke om cancer ska undersökningarna göras i en viss ordning och inom en viss tid oavsett vem du är eller var du bor. 

Uroterapeutisk mottagning 

På vår uroterapimottagning utreder och behandlar vi urininkontinens (urinläckage), problem att tömma urinblåsan och trängningsproblematik (överaktiv blåsa). På mottagningen får du rådgivning och undervisning, som en grund till fortsatt behandling detta kan till exempel vara: blåsträning, akupunktur, knipövningar, självkateterisering med mera. Vi har stor kunskap inom hjälpmedel vid urinläckage och självkateterisering.

Behövs remiss?

Nej du behöver ingen remiss, men för att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre och prioritera ditt ärende korrekt, är det en fördel om din husläkare eller annan läkare, skickar en remiss till vår urologmottagning. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller. 

Boka tid

Du kan nå oss på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon eller via e-tjänsten 1177. Återbud skall lämnas senast 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras. 

Till toppen av sidan