Barnavårdscentralen Nykvarn

BVC Nykvarn kan ge dig stöd och hjälp med frågor som gäller ditt barns hälsa och utveckling.

BVC 

Att bli och vara förälder är en stor omställning i livet. Många frågor och funderingar dyker upp. Vi på BVC arbetar med förebyggande hälsovård och erbjuder kostnadsfri hälsoövervakning, vaccinationer enligt det nationella vaccinationsprogrammet samt ger stöd och råd om allt som rör ditt barn.  Tillsammans med er föräldrar följer vi barnets utveckling fram till att barnet är sex år och börjar förskoleklass.

Vi är en del av Aleris Vårdcentral Nykvarn. Vår strävan och vision är att föräldrar och barn på ett smidigt sätt får tillgång till god hälso- och sjukvård på samma ställe.

Öppen mottagning för barn i förskoleåldern är stängd men det går som vanligt att ringa till någon av våra BVC sköterskor 409 157 11, 409 157 12 eller vårdcentralen 409 157 00 för att få råd

Hembesök

Vi erbjuder hembesök till de nyblivna föräldrar som önskar kontakt med oss. Kontakta oss så snart som möjligt efter förlossningen så bokar vi ett första besök antingen hemma hos er eller hos oss på mottagningen.

Föräldragrupper

Vi erbjuder grupptillfällen för föräldrar och barn. Vid varje tillfälle har vi ett specifikt tema tex. HLR 0-1 år, HLR 1-7 år samt kost och sömn. Håll utkik efter intressanta ämnen när du är och hälsar på oss på mottagningen. 

Vi som arbetar här

Sabina Björkhäll Telefon 08-409 157 11 
Distriktssköterska (specialistsjuksköterska inom öppen hälso- och sjukvård samt barn och ungdom)  
Susanne Carrera Löhr Telefon 08-409 157 12 
Distriktssköterska  (specialistsjuksköterska inom öppen hälso- och sjukvård)  

Om ditt barn är sjukt och du har funderingar går det bra att ringa antingen till oss på BVC eller till husläkarmottagningen Aleris Vårdcentral Nykvarn
Telefon 08 - 409 157 00 

När BVC eller vårdcentralen är stängd kan du ringa sjukvårdsupplysningen 1177  eller söka på  www.1177.se

Välkomna

Vi flyttar till en helt ny vårdcentral

Aleris Vårdcentral, BVC & Rehab flyttar den 2 maj till en helt nybyggd vårdcentral på Centrumvägen 2, (den grå byggnaden bredvid ICA)

8 april – 3 maj har vi reducerad verksamhet med bara akuta besök.

Vårt lab är helt stängt 28/4

Telefonbokningen 409 157 00 är öppen som vanligt.

Till toppen av sidan