Ombyggnation etapp 1 och 2 är klara

Ombyggnationen av Aleris Rånäs etapp ett och två är klara. I november 2017 börjar inflyttning av klienterna i de helt nya lokalerna på Aleris Rånäs. Snart inleds arbetet med renovering av Aleris korttidsvård.

Ny inriktning

Aleris Rånäs erbjuder boende för personer med psykisk funktionsnedsättning som behöver psykiatrisk rehabilitering. Verksamheten ligger i en vacker slottsmiljö med närhet till sjö och natur. Nu öppnar verksamheter upp ytterligare 20 nya ljusa, fina lägenheter med egna uteplatser och med en vacker trädgåprd med växthus.

Sedam maj 2017 har Aleris Rånäs boende öppnat upp. Den nya regin innebär att Aleris Rånäs nu erbjuder boende med inriktning bostad med särskild service. 

- Vi hoppas att det ska bli mer hemlikt för våra klienter och främja mer självständighet. Att det ska kännas som att bo i en vanlig lägenhet och att de ska kunna säga ”Här bor jag”, säger Per Johansson, verksamhetsutvecklare på Aleris, om ombyggnationen av Aleris Rånäs Rehabiliteringscenter.

Nyinvigning i november 2017

I oktober 2016 deltog Lena Örum, en av Aleris Rånäs klienter, i det första spadtaget. Lena Örum. När invigningen av nya Aleris Rånäs anordnades den 6 november, var det självklart Lena som klippte det officiella invigningsbandet med Alerissaxen.

Ett 60-tal personer var med på plats för att bevittna bandklippning och lyssna på tal av Clarita Scedin, verksamhetschef Aleris Rånäs, och Anders Dahlberg, divisionschef Aleris Omsorg. Här fanns klienter, anhöriga, Rånäs medarbetare, handläggare, Aleris Stöd och boendes ledning och andra representanter från Aleris Omsorgs verksamheter. Besökarna fick snittar och guidad tur i de nya fina lokalerna. Dagen avslutades med mingel med kaffe och bakelser.

Se bilder från invigningen.

Till toppen av sidan