En dag på Strandhagen i Sävsjö

På Strandhagen ser vi varje vardag som en arbetsdag mellan kl 8 och ca 17. Varje klient har en individuell planering utifrån en genomförandeplan.

Morgon

En personal kommer in till klienten på morgonen efter morgonrapporten för att se att allt står väl till och att klienten håller på att göra sig i ordning. Frukosten serveras klockan 08.15.

Aktiviteter under dagen

Under morgonsamlingen kl 9 delas våra klienter upp i två grupper. I gruppen går man igenom hur dagen ser ut för var och en. Varje person har sitt individuella schema med aktiviteter som klienten bestämt tillsammans med sin kontaktperson.

Exempel på aktiviteter är trivselgrupp, datagrupp, matlagningsgrupp eller musikgrupp. Om man går i DBT- eller KBT-behandling är man med på en gruppaktivitet i veckan som kallas färdighetsträning. Under behandlingen har man också ett samtal med sin terapeut per vecka.

De personer som bor hos oss har alla varsin kontaktperson i personalgruppen. En gång i veckan har klient och kontaktperson egen tid tillsammans. Vad man gör under den tiden varierar, man kommer överens om det tillsammans.

Varannan vecka kommer vår läkare och träffar klienterna utifrån de behov som finns.

Måltider

Alla måltider serveras i vår matsal. De måltider som serveras är frukost, lunch, middag och kvällsmål.

Utvärdering på eftermiddagen

Kl 16.15 har vi utvärdering i två grupper med våra klienter. Då går vi igenom hur dagen varit. En kväll i veckan arrangerar vår arbetsterapeut en gemensam aktivitet som man kan välja själv om man vill delta i. Alla kan vara med och bestämma vad som ska göras.

Samtal

Det finns alltid någon att prata med på Strandhagen eftersom vi har personal på plats dygnet runt. Vår sjuksköterska finns på plats alla vardagar. Han har ansvar för allt som har med läkemedel att göra. Under tiden på Strandhagen får man inte själv ta hand om sina läkemedel. Sjuksköterskan ansvarar för att alla får sina läkemedel vid rätt tid och med rätt ordination.

Natur och simhall i närheten

Vi har fin natur runt knuten och flera av våra klienter tycker om att promenera. Simhallen ligger bara tio minuters gångväg från Strandhagen och dit är det många som beger sig för att simma, basta, bada bubbelbad etc.

Till toppen av sidan