Intervju Ella Malmgren

Aleris Intervju Ella Malmgren

Annika Kullman Höök intervjuade Ella Malmgren strax före flytten till Joneberg. Nu har Ella flyttat in och vi träffas igen.

Hur länge har du bott på Aleris Joneberg Plaza nu?

Jag har bara bott några månader än så länge.

Hur upplever du Joneberg?

Jag tycker det är väldigt fint. Töserna som hjälper mig är snälla. Det är ju lite tråkig årstid nu så man vill ju inte gärna gå ut. Jag längtar till våren.

Vad är bäst?

Jag har en så fin och luftig lägenhet. Mina "pågar" har hjälpt mig att få det så här fint. Trots att det bara är ett rum så har jag en liten kökshörna, en sovdel och en vardagsrumsdel och jag tycker ändå det känns ganska stort.

Så du har din familj i närheten?

Jag har fått fem barn, tre döttrar och två pojkar. Båda mina pojkar bor här i närheten och jag får mycket hjälp av dem. De är så duktiga. En dotter har gått bort. Mina övriga döttrar bor inte här, men de kommer hit och hälsar på ibland och det tycker jag om. Min ena dotter reser jorden runt just nu.

Vad skulle kunna bli bättre här på Joneberg?

Jag tycker att det är många olika som kommer hit och hjälper mig. Men jag har ju inte bott här så länge än så jag har inte lärt känna alla ännu. Det kanske blir bättre.

Vad tycker du om att göra på dagarna?

Ska jag vara ärlig, så vilar jag mest. Men jag tycker mycket om de aktiviteter som anordnas här.

Vad har du varit med på för aktiviteter?

Vi har en duktig aktivitetshandledare här. Hon heter Marita. Hon hittar på så mycket kul. Jag sa att jag gärna ville göra en ros i lera eftersom jag har en som jag tycker mycket om. Då fick jag göra det (Ella visar sin fina ros). I går kväll hade vi en person här som spelade och sjöng. Det var också trevligt. Då var vi i vårt fina plaza.

Jag ser att du har en fin torkad rosbukett på bordet också.

Ja, när vi invigde huset så kom en dam från Aleris förbi och gav mig den här fina buketten. Hon hade läst förra intervjun och sett att jag gillar rosor. Jag blev så glad! När den började vissna så bad jag en av "töserna" här att torka den. Hon hjälpte mig med det och nu kan jag fortsätta njuta av buketten.

Vad jobbade du med när du var yrkesverksam?

Jag hade ju fem barn och min man var sjöman så jag hade mycket jobb i hemmet, men jag jobbade även med att städa inom kommunen. Min man gick tragiskt bort ute på sjön och jag blev ensam med fem barn. Men det gick det också.

Skulle du rekommendera andra att flytta till Aleris Joneberg Plaza?

Jag har redan pratat med en väninna om Joneberg. Ja, jag skulle rekommendera fler att flytta hit. Man blir väl omhändertagen här och lägenheterna är fina.

Vad tycker du om att ha både ha hamnat på en fasadvepa på huset och i tidningen?

Jo, jag tycker fotografiet på mig blev bra. Jag blev glad att du skickade några fotografier. Jag ska rama in ett foto tänkte jag.

Nu tar jag fler bilder, så jag skickar dem också. Vad roligt.

Stort TACK för att jag fick intervjua dig!

Till toppen av sidan