Aleris Specialistvård i Skåne

Picknick - Aleris specialistvård skåne

Väntar du på bedömning eller operation på något av Skånes sjukhus?

Vårdgaranti

I Sverige har vi en nationell vårdgaranti som innebär att om du väntar på specialistbedömning (t ex ortopedbedömning, ögonoperation etc) ska du maximalt vänta i 90 dagar.
Väntar du på bedömning eller operation något av Skånes sjukhus och har fått besked om att de inte kan hjälpa dig inom vårdgarantins 90 dagar kan du vända dig till vardgaranti.skane@skane.se eller till den kliniken där du väntar på tid. De kan sedan hjälpa till att skicka din remiss och övriga journalhandlingar till annan vårdgivare t ex oss på Aleris.

Vi har korta väntetider och erbjuder såväl mottagning som operation inom:

  • Ortopedi - ryggkirurgi, ledproteskirurgi (knä, höft och axel), artroskopisk knä- och axelkirurgi, handkirurgi, allmän ortopedi och behandling av idrotts- och motionsrelaterade skador.
  • Obesitas - utför Gastric bypass-operationer mot fetma med titthålsteknik
  • Ögon – genomför över 2600 ögonoperationer per år och har specialiserad ögonmottagning för bedömning.
  • Ryggrehabilitering - Genom ökad kunskap, specifik träning och beteendeförändring får du redskap för att kunna förändra besvär på sikt.
  • Psykiatri - Vi har all typ av psykiatrisk öppenvård för dig som bor i nordvästra Lund och Kävlinge kommun. Här finns psykiatriker, psykologer, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor och socialpedagoger. 
Varmt välkommen med din remiss till oss!
Till toppen av sidan