Första spadtaget för Aleris Tule Plaza

25 augusti togs det första spadtaget i bygget av Aleris Omsorgs nya äldreboende- Aleris Tule Plaza i Sundbyberg.

Den 25 augusti togs det första spadtaget i bygget av Aleris Omsorgs nya äldreboende- Aleris Tule Plaza i Sundbyberg. Boendet som beräknas vara inflyttningsklart våren 2018 kommer att ha temat hälsa.

Det var med gemensamma krafter som representanter från Vectura fastigheter, Sundbybergs kommun, byggbolaget Bygg Partner och Aleris Omsorg som fyrmannaspaden sattes i marken. I samband med spadtaget hölls tal av ovan nämnda representanter, nämligen: Roger Holmquist Bygg Partner Arbetschef Stockholm, Susanne Ekblom VD Vectura Fastigheter, Maria Bohman kommunalråd och ordförande i äldrenämnden i Sundbyberg (kd) och äldreomsorgschef Kristin Ahne Aleris Omsorg.

Maria Bohman uttryckte sin glädje över det kommande boendet och samarbetet med Aleris Omsorg.

- Vi får ytterligare ett boende som är modernt i ett område där många äldre bor idag. Det känns jättebra att vi äntligen är igång med bygget. Vi på Sundbybergs stad och äldrenämnden känner en stor glädje idag.

Aleris Tule Plazas tema kommer att sätta sin prägel på såväl aktiviteter som inredning. De boende kommer att ha tillgång till gym liksom ett plaza, en samlingsplats för samvaro och aktivitet. De boende kommer att ha sin egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen, som vardagsrum och kök/matplats.

- Vi vet att utevistelse och små och stora dagliga aktiviteter, utifrån varje persons förutsättningar, är bra för hälsan. Detta och möjligheter till smakupplevelser och trevligt umgänge har vi tagit fasta på när vi utformat Aleris Tule Plaza. Här ska Sundbybergs äldre erbjudas allt det som de har rätt att förvänta sig, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef för Aleris äldreboende.

På Aleris Tule Plaza kommer att bli ett boende med plats för 62 äldre, både personer med demenssjukomar och personer med somatiska sjukdomar. Boendet kommer att ligga i korsningen Kyrkogatan/Tulegatan i centrala Sundbyberg och inflyttningen är beräknad till våren 2018.

Första spadtaget på Aleris Tule Plaza Första spadtaget på Aleris Tule Plaza
Första spadtaget på Aleris Tule Plaza, Maria Bohman Första spadtaget på Aleris Tule Plaza
Första spadtaget på Aleris Tule Plaza, Aleris medarbetare Första spadtaget på Aleris Tule Plaza, Peter Ceder
Till toppen av sidan