Asco och Bibbi besöker Vårbacka Plaza

Aleris Vårbacka Plaza

Många känslor i svall när miniatyrhästarna besökte de boende på Aleris Vårbacka Plaza i Huddinge.

Aktiviteter Vårbacka Plaza

Asco och Bibbi, de två amerikanska terapihästarna kom på återigen på besök till Vårbacka Plaza en av de sista dagarna i september. De boende på Vårbacka Plaza samlades inne på plazan för att låta hästarna komma fram och hälsa och för att få en chans att klappa och krama om dem.

Aktiviteter Vårbacka Plaza

Aktiviteter Vårbacka Plaza

- Det är väldigt speciellt när de kommer på besök, säger Emelie Eklund, biträdande verksamhetschef. De flesta ser fram emot besöket och minns när hästarna var här senast medan andra först kan vara lite tveksamma och försiktiga men sen njuter av att få klappa och prata med hästarna. Många får tillfälle att berätta sina minnen för varandra om hur de själva haft djur under sin uppväxt och det skapar mycket värme och glädje att få ha hästarna här på besök.

Aktiviteter Vårbacka Plaza

Aktiviteter Vårbacka Plaza

Minihästen Asco ställde även upp på en liten promenad runt plazan, ledsagad i grimman av en av de boende och Emelie Eklund. Båda hästarna har nu vanan inne och tog lite senare hissen upp i huset till de boende som inte hade möjlighet att komma ner till plazan för att hälsa.

Therese Saarinen som är hästarnas matte berättar hästarna inte har någon speciell utbildning utan de ska bara låta sig klappas av alla längtansfulla händer, inte rygga för rullstolar och rullatorer eller bli skärrade över en skramlande krycka. Men att vara på utflykt och hälsa på så många människor på en gång gör dem lite trötta och därför kan det vara skönt att få vila huvudet i någons knä innan det är dags att återvända in i transporttrailern och åka hemåt igen.

Till toppen av sidan