Aleris Båthöjden Plaza- äldreboende i Nacka, Stockholm

Med utsikt över skog och natur i vackra Nacka ligger Aleris Båthöjden Plaza som är ett av Aleris kunskapscentrum för demens. Närheten till naturen är påtaglig och en viktig del av vårt arbete.

Äldreboendet i de fantastiska lokalerna invigdes i mars 2011. I planeringen av Aleris Båthöjden Plaza används den senaste forskningen kring åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. Huset är därför designat med rymd och i vackra material för ett bidra till demenssjuka personers frihetskänsla parallellt med behov av inramning och tydlighet.

Boendet är beläget i Saltsjöbaden där Kungliga Svenska SegelSelskapet hör hemma, vid Baggensfjärden som är ”porten” ut till Stockholms Skärgård. Vid OS i Stockholm 1912 var denna ort, Saltsjöbaden, huvudort för alla seglingstävlingar och simtävlingar. Med bakgrund i vårt geografiska läge samt att många som bor på Aleris Båthöjden Plaza är vana vid skärgården och havet, har vi anammat båttemat som en naturlig del i vår verksamhet. Temat syns i den nautiska inredningen liksom i färgval.

Höga ambitioner

Vi utgår från bevisat effektiva metoder i vårt arbete med demenssjuka. Att skapa det bästa möjliga boendet för äldre med demens är vår klart uttalade ambition. Vi har fem enheter för personer med demenssjukdom och en enhet för personer med behov av omvårdnad och service. På en av demensenheterna har vi 9 korttidsplatser som Nacka Kommun abonnerar på.

Aleris kunskapscentrum för demens

Inom Aleris bygger vi upp kunskapscentrum för demens. Det innebär att vi kommer att kunna erbjuda den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom. 

Studiebesök

Aleris Båthöjden Plaza är nytt och fräscht. Inredning och aktiviteter m m är särskilt utformade för personer med demenssjukdom. Vi tar gärna emot grupper som vill besöka oss och se på vårt boende. Kontakta verksamhetschefen för vidare information.

Läs mert om Aleris Båthöjden Plaza i verksamhetens produktblad i pdf.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Kirsten Ytterberg är Verksamhetschef på Aleris Båthöjden Plaza i Nacka, Stockholm.

Till toppen av sidan