Aktiviteter

Ett aktivt liv gör att utvecklingen av demenssjukdom kan fördröjas. Vi försöker möte den boende på dennas villkor när vi uppmuntrar till aktiviteter.

Ena dagen känner man för att läsa en bok och nästa för att få massage eller att prata med andra. Man måste inte vara med och plantera växter i trädgården om man inte vill, men möjligheten finns! Det tycker vi är viktigt.

Aktivt liv

Vi har en heltidsanställd demens- och aktivitetscoach för att stimulera till aktivitet – både med kroppen och med huvudet. Varje dags aktiveter anpassas till individen så att denna ska kunna leva som tidigare och så som denna själv önskar.

Aktiviteter och underhållning såsom gymnastik, musikfrågesport, fredagsdans, herr- och damklubb, promenader, pannbiffklubbens luncher och pubaftnar med levande musik och dans är populära inslag i verksamheten. På söndagseftermiddagarna välkomnas både de äldre och närstående på "Café Plaza".

Anhöriga är alltid välkomna och kan övernatta om så önskas.

Händelserikt boende

Vi vill att Aleris Båthöjden Plaza ska vara en aktiv och händelserik plats där även närsamhället kan få tillgång till våra gemensamma utrymmen. Vi har en stor samvarolokal som är 100 kvm stor– vår plaza.

Dessutom finns andra rum för aktivitet – både inomhus och utomhus. Ett bra exempel är SPA-rummet med det specialbyggda badkaret.

Till toppen av sidan