Aktiviteter

Aleris Aktiviteter

Målet för oss som arbetar på Hallens äldreboende är att du ska få den bästa möjliga omsorgen anpassad efter dina egna behov. Maten, miljön och aktiviteterna utgår från de boende och deras historia. Aktiviteter erbjuds varje dag.

Hallens hemlagade

Många av boendets aktiviteter är kopplade till mat och måltider, då detta även är verksamhetens tema. En av de aktiviteter som sker är Hallens hemlagade, som sker varje tisdag. Denna ansvarar Jasmin Matinzadeh, dietist och matinspiratör, samt Sheida Yasini, undersköterska som arbetar extra mycket med mat och måltider tillsammans med Jasmin för. Tillsammans tar de fram en välfylld agenda på aktiviteter med koppling till mat och dryck.

-          Tidigare gjorde vi ”Hallens hemlagade” på alla enheter men vi märkte att det var mest uppskattat på Vinrankan. Därför har vi fortsatt med detta här, förklarar Jasmin Matinzadeh.

På de övriga enheterna sköter omvårdnadspersonalen ”Hallens hemlagade” med samma meny som tillsammans med de boende på sina enheter. Vanligtvis får enheterna sin mat från husets restaurang, men när ”Hallens hemlagade” sker bjuds de äldre in till samvaro och aktivitet i köket.

-          På ”Hallens hemlagade” sätter vi samman en tvårätters lunch tillsammans med de äldre som vill vara med. De kan duka, skala potatis, eller som idag- hjälpa till med bröden till förrätten, berättar Jasmin.

Jasmin och Sheida är på enheten från kl. 10 och de äldre som vill vara med i det sociala sammanhanget och känna dofterna av maten som lagas samlas i köket. Detta lockar smaklökarna och har god effekt på aptiten, något som ofta är välbehövligt hos äldre personer.

-          En av de boende på denna enhet är väldigt kräsen med maten. Idag kom hon ut och sa att matdoften sprit sig på hela enheten. Hon tog om mat tre gånger! berättar Sheida Yasini.

Den mat som uppskattas bäst av de äldre är husmanskost. Kotlett, potatis, köttbullar och fläsk. De boende berättar att det är denna typ av mat de önskar mer av. På dagens meny återfinns just de äldres favoriter.

Till toppen av sidan