Vår inriktning

Vår inriktning är aktiviteter inom bl a dans och rörelse, djur, kultur, musik och trädgård.

Hos oss lägger vi stor vikt vid aktiviteter och vi har detta som inriktning på boendet. För oss innebär det att vi erbjuder och bjuder in till aktiviteter bland annat inom dans och rörelse, djur, kultur, musik och trädgård. Vilka de faktiska aktiviteterna är beror på dina och övriga medboendes önskemål och intressen.

Mat och dryck

En annan viktig aspekt på Minerva är maten och måltidsmiljön. Mat är ett av livets glädjeämnen, något vi verkligen tar fasta på. Våra husmödrar är engagerad och behjälpliga på alla de tre enheterna.

På Minerva i Sollentuna vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden.Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Till toppen av sidan