Ny automationsbana på Aleris Medilab

Automationsbana

Efter noggranna förberedelser har den omfattande installationen nu tagits i drift och provrör och analyser processas med den nya banan.

Den 30 maj ersattes instrumentplattformen från Abbott Diagnostics på centrallaboratoriet i Näsbypark med en instrumentplattform från Beckman Coulter. Även på Aleris Medilab på Sophiahemmet byttes instrument från Abbott Diagnostics ut mot instrument från Beckman Coulter.

Med den nya instrumentplattformen på centrallaboratoriet i Näsbypark integreras och centreras pre- och postanalys, kemi, immunkemi, serologi, allergi, autoimmunitet, hematologi och koagulation på ett högeffektivt sätt. Dessutom har lokaler byggts om och inredning designats för att optimera verksamheten. Från det att provet kommer till oss på Aleris Medilab kommer processen att gå ännu snabbare för analys och provsvar.

Tillsammans med ny mellanmjukvara och ett modernt laboratoriedatasystem har Aleris Medilab därmed ett av världens modernaste laboratorier med möjlighet att expandera och effektivisera verksamheten ännu mer. 

Det är många medarbetare på Aleris Medilab som har arbetat med att få den nya instrumentplattformen på plats: MTI/IT, Biomedicinska analytiker, service, labchef, klinisk kemiläkare med flera och den 30/5 kunde alltså den nya automationsbanan med tillhörande instrument startas upp.

Till toppen av sidan