Aleris Vårdcentral Björkhagen

Välkommen till Aleris Vårdcentral Björkhagen! Vi finns mitt i Björkhagen, ett stenkast från tunnelbanan. Här finns en samlad verksamhet med husläkare, distriktssköterska, barnavårdscentral, samtalsterapeuter samt eget närlaboratorium.

Sommarvården i SLL

Så här får du vård i sommar i SLL.

Just nu

Det råder fördröjningar gällande leveranser av förbrukningshjälpmedel till hemmen. Patienter som är drabbade ska i första hand kontakta Stockholms läns landsting via e-tjänsterna på 1177 eller via mail, fhh.slso@sll.se eller på telefon 08-123 366 50. Vårdcentralen kan ej påskynda leveranstider då detta ligger hos SLL.

Vi har TBE vaccin, välkommen att vaccinera dig.

Se till att ha ett fullgott skydd mot TBE genom att följa vaccinationsprogrammet. Vi hjälper dig med vaccination. Ring eller boka en tid via 1177 E-tjänster till distriktssjuksköterskan 

Nytt pris från 180601

TBE vuxen 380kr/dos

TBE barn 340kr/dos

 

Webb bokningsbara tider till 

Infektionsmottagning

För våra listade patienter finns det möjlighet att boka tid till läkare via 1177 E-tjänster  eller telefon. Tiderna släpps 48h före måndag-fredag. De bokningsbara tiderna är korta tider och endast för infektioner (övriga besök bokas till läkare via telefon)

Kom gärna tio minuter innan ditt bokade besök då det kan vara kö i kassan.  

Läs mer hur du gör ditt barns vårdärenden på 1177 E-tjänster Barn

Lungfunktionstest/Spirometri

Nu kan du som har rökt en längre tid eller har astmatiska besvär boka tid för lungfunktionstest. Ring och boka eller boka direkt  via 1177 E-tjänster  Är du över 40år och har rökt, har du dessutom besvärande hosta sedan mer än 2 veckot tillbaka? Kom och gör en spirometri hos vår astma/KOL sköterska. Besöket kostar 100kr eller frikort.


Receptförnyelse: För recept förnyelse av smärtlindring och sömnmedel krävs det alltid ett läkarbesök. Recept kan inte förnyas utan att en ny bedömning görs eller att en handlingsplan har upprättats. Detta i enlighet med SOSFS:2000:1 §20.

Journalsystemet Take Care ansluts till webbtjänsten Journal via nätet, inlogg via 1177 med mobilt bankid.

TakeCare-förvaltningen driver införandet för Aleris räkning. SLL-it:s installation av de nya servrarna för TakeCare är nu igång. Vilket innebär att Aleris Björkhagen är nu ansluta till Journal via nätet.

Medicinsk fotsjukvård

Nu finns medicinsk fotsjukvård på Björkhagens vårdcentral. Mer information hittar du här.

Blodtrycksmottagning

Onsdagar kl 13-14 har du möjlighet att boka en tid till vår blodtrycksmottagning för kontroll av ditt blodtryck. Du kan ringa och boka tid  eller boka tid direkt via  1177 E-tjänster

Beställ journalkopior på nätet

Via  1177 E-tjänster  kan du beställa journalkopior 
Kopiorna hämtar du i vår reception mot uppvisande av legitimation
Vi kan bara lämna ut journalkopior från besök och vård hos oss.  

Till toppen av sidan