Aleris Vårdcentral Björkhagen

Välkommen till Aleris Vårdcentral Björkhagen! Vi finns mitt i Björkhagen, ett stenkast från tunnelbanan. Här finns en samlad verksamhet med husläkare, distriktssköterska, barnavårdscentral, samtalsterapeuter samt eget närlaboratorium.

Just nu:

För recept förnyelse av smärtlindring och sömnmedel krävs det alltid ett läkarbesök. Recept kan inte förnyas utan att en ny bedömning görs eller att en handlingsplan har upprättats. Detta i enlighet med SOSFS:2000:1 §20.

 

Journalsystemet Take Care ansluts till webbtjänsten Journal via nätet, inlogg via 1177 med mobilt bankid.

TakeCare-förvaltningen driver införandet för Aleris räkning. SLL-it:s installation av de nya servrarna för TakeCare är nu igång. Vilket innebär att Aleris Björkhagen är nu ansluta till Journal via nätet.

 

Influensavaccineringen

Tidsbokning sker endast via telefon. Välkommen att ringa distriktssköterskan.

För riskgrupper är det kostnadsfritt övriga betalar 250 kr för influensa och 300 kr för pneumokockvaccin. Mer information hittar du här

 

Är du över 40 år rökare eller har rökt? 

Har du besvärande hosta sedan mer än 2 veckot tillbaka? Kom och gör en spirometri hos vår astma/KOL sköterska. Besöket kostar 100kr eller frikort.

Nytt telefonummer till Äldremottagningen

08-409 158 23 Telefontid: Mån-Fre 9:00-9:30

Ändrade öppettider Lab:

Måndag - fredag 7.45-12 för venösa prover.

Medicinsk fotsjukvård

Nu finns medicinsk fotsjukvård på Björkhagens vårdcentral. Mer information hittar du här.

Tider till akutläkare bokas via telefonen, tiderna släpps kl. 7.30 samma dag eller via 1177.

Notera att det kan förekomma förseningar. Vid akuta situationer kan medicinska bedömningar medföra att vi gör omprioriteringar i turordningen.

TBE Fästingvaccin

Se till att ha ett fullgott skydd mot TBE genom att följa vaccinationsprogrammet. Vi hjälper dig med vaccination. Ring eller boka en tid via 1177 E-tjänster till distriktssjuksköterskan 

Webb bokningsbara akuttider

För våra listade patienter finns det möjlighet att boka tid till läkare via 1177 E-tjänster  eller telefon. Tiderna släpps dagen innan måndag-fredag. De bokningsbara tiderna är korta tider och endast för akuta besvär (övriga besök bokas till läkare via telefon)

Kom gärna tio minuter innan ditt bokade besök då det kan vara kö i kassan.  

Läs mer hur du gör ditt barns vårdärenden på 1177 E-tjänster Barn

Lungfunktionstest/Spirometri

Nu kan du som har rökt en längre tid eller har astmatiska besvär boka tid för lungfunktionstest. Ring och boka eller boka direkt  via 1177 E-tjänster 

Blodtrycksmottagning

Onsdagar kl 13-14 har du möjlighet att boka en tid till vår blodtrycksmottagning för kontroll av ditt blodtryck. Du kan ringa och boka tid  eller boka tid direkt via  1177 E-tjänster

Beställ journalkopior på nätet

Via  1177 E-tjänster  kan du beställa journalkopior 
Kopiorna hämtar du i vår reception mot uppvisande av legitimation
Vi kan bara lämna ut journalkopior från besök och vård hos oss.  

Till toppen av sidan