Aleris Röntgen Järva

Sedan 5 februari 2018 drivs röntgenverksamheten av Aleris och vi önskar er varmt välkomna till oss. Här Aleris Röntgen Järva utför vi konventionell röntgen, ultraljud (ej foster), Scolios- och HKA vinkelmätningar.

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till vår röntgenavdelning under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare. Vi håller en hög servicenivå med korta väntetider och ger snabba svar.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för ultraljud? Skicka eller faxa den till oss så får du en kallelse inom ett par dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss – då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen), som i regel får undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Avtal med Stockholms läns landsting

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgift/frikort gäller. Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hitta hit

P g a trafikomläggning är hållplats Rinkebysvängen flyttad, men minibussar går från Rinkeby Centrum (vid biblioteket, till höger om tunnelbanans utgång) ända fram till entrén vid Rinkebysvängen 70.

E-post rontgenjarva@aleris.se
Obs! För ombokning och avbokning var vänlig kontakta oss på telefon 08-690 64 20

Ansvarig Aleris Röntgen Järva 

Information till dig som remittent.

Till toppen av sidan