Aleris Röntgen Järva

Från och med 5/2-2018 drivs verksamheten av Aleris och vi önskar er varmt välkomna till oss.

Här utför vi Konventionell Röntgen, Ultraljud, Scolios- och HKA vinkelmätningar.

Nu kan man åka minibuss från Rinkeby C ända fram till entren Aleris Specialistvård Järva, ingång C. Bussen följer ordinarie hållplatser fram till järva.

P g a trafikomläggning är hållplats Rinkebysvängen flyttad, men minibussar går från Rinkeby Centrum (vid biblioteket, till höger om tunnelbanans utgång) ända fram till sjukhusets entré.

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för de undersökningarna. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid.Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för ultraljud? Skicka eller faxa den till oss så får du en kallelse inom ett par dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss– då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare, (den läkare som har skrivit remissen), som i regel får undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgift/frikort gäller. Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting eller kontakta oss så hjälper vi dig.

E-post rontgenjarva@aleris.se
Obs! För ombokning och avbokning var vänlig kontakta oss på telefon 08-690 64 20

Ansvarig Aleris Röntgen Järva 

Information till dig som remittent.

Till toppen av sidan