Flygläkarkurser

Aleris Flyg- och Dykmedicinskt Centrum genomför flygläkarkurser

Kurser för flygläkare genomförs i två huvudsteg.

Under 2017 (26/11-3/12) genomförs en grundläggande kurs. Kursen ger läkare befogenhet att utfärda, förlänga och förnya medicinska intyg klass 2 (ex privatflygare, segelflygare och ballongflygare) och medicinska intyg för piloter på lätta luftfartyg, samt att utföra relevanta medicinska undersökningar och bedömningar.

Under 2018 eller  2019 planeras en avancerad kurs för utökade befogenheter som flygläkare. Flygläkare med utökade befogenheter kan förlänga och förnya medicinska intyg klass 1 (trafikpiloter) och/eller klass 3 (flygtrafikledning). 

Kurserna genomförs i nära samarbete med Sveriges ledande enheter och specialister inom området. Kursens innehåll, planering och dess föreläsare granskas och godkänns av Transportstyrelsen i syfte att säkerställa en kvalitet på kursen som medför att deltagaren efter genomförd kurs kan certifieras.

Kurserna genomförs på svenska men är öppna för deltagare från andra länder. Auktorisation sker genom det egna landets luftfartsmyndighet, baserat på underlag från den svenska Transportstyrelsen. Kurslitteratur och delar av utbildningsmaterialet är på engelska.

Anmälan

Grundläggande kurs (2017)

Den grundläggande kursen är tyvärr fulltecknad och vi har inte möjlighet att ta emot fler anmälningar för närvarande. Skicka gärna in en intresseanmälan så återkommer vi så snart/om vi får avanmälningar. En intresseanmälan är inte bindande.

Läs igenom kursinformationen innan du skickar in din intresseanmälan genom att klicka på följande länk: Intresseanmälan flygläkarkurs.

 

Avancerad kurs (2018 eller 2019)

Den avancerade kursen genomförs 2018 eller 2019 beroende på intresse. Möjligheten att anmäla sig öppnar 12 månader innan kursstart.

Anmäl ditt intresse via följande länk så att du inte missar någon information: Intresseanmälan Flygläkarkurs 2018/19.

 

Tipsa en vän!

Känner du någon som är intresserad av kursen. Du kan tipsa din vän via länken nedan.

Tipsa en vän - Flygläkarkurs.

Till toppen av sidan