Aleris Fysiologlab Riddargatan

Aleris Fysiologlab på Riddargatan 12 ligger på Östermalm, mitt i Stockholms City, nära Stureplan och Nybroplan.

Här finns läkarmottagningar där våra erfarna specialistläkare utreder och behandlar astma- och allergisjukdomar hos vuxna,  hjärtsjukdomar  (kardiologi), lungsjukdomar, snarkning, sömnapné och andra sömnstörningar.

Fr o m 2/7-2018 erbjuder vi inte klinisk fysiologi (hjärt-,kärl-,lung-, och sömnfunktionsundersökningar) på Riddargatan 12 utan hänvisar dessa undersökningar till Aleris Fysiologlabs enheter på FolkungagatanSabbatsberg och vid Sophiahemmet. Sömnfunktionsundersökningar utför vi enbart på Aleris Fysiologlab vid Sophiahemmet.

Behövs remiss till våra specialistläkarmottagningar?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss tilll våra specialister inom astma- och allergi, lungor, hjärta (kardiolog) och sömn. Den får du från din husläkare eller annan läkare. Som remiss gäller även brev skrivet av patienten själv, en s k "egenremiss", med en kortfattad beskrivning av symptom/besvär, hur länge du har haft dem, samt dina personuppgifter (egenremiss gäller inte till sömn- och lungmottagning) . Använd gärna vår blankett ” Egenremiss till Aleris Fysiologlab”. Gör så här: Öppna pdf:en och fyll i på skärmen, spara ner och skriv ut. Skriv sedan under blanketten och skicka den till adressen som finns angiven längst ned på remissen.

Du som har remiss - Skicka eller faxa remissen till oss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss. Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkaren remissen elektroniskt till oss, då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter / Frikort gäller. Du som inte tillhör Stockholms läns landsting har också möjlighet att komma till oss. Förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från hemlandstinget. Ta gärna kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller just dig.

Välkommen till oss!

Ansvarig Aleris Fysiologlab Riddargatan

Till toppen av sidan