Astma och allergi, vuxen

Till astma- och allergimottagningen på Aleris Fysiologlab Riddargatan kan du som är över 18 år komma för utredning och behandling av olika astma- och allergisjukdomar.

Nya nummer till Aleris Fysiologlab fr o m 2/7-2018
För att göra det ännu smidigare för våra kunder byter vi till ny telefonväxel med ett gemensamt telefonnummer och ett gemensamt faxnummer till Aleris Fysiologlabs enheter. Det nya numret gäller fr o m 2/7. Växel: 08-128 695 00. Fax: 08-128 695 10.

Sommartider! Vi har stängt 9/7-10/8.

En utredning innebär att läkaren går igenom din sjukdomshistoria och gör en medicinsk undersökning som kan omfatta till exempel pricktest, blodprov, NO-mätning och andra lungfunktionsmätningar. Utifrån resultatet av undersökningarna avgör läkaren tillsammans med dig vilken typ av behandling som är lämplig.

Här på vår mottagning för astma och allergi på Riddargatan, och på  Folkungagatan, kan du också få hjälp med utredning och behandling av hösnuva och nässelutslag. På mottagningen erbjuds vaccinering, i första hand mot pollenallergi. I vissa situationer kan även vaccination mot pälsdjur övervägas

Behövs remiss?

För att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov och göra rätt prioriteringar är det en fördel om du har en remiss. En remiss får du till exempel av din husläkare eller annan läkare.

Till toppen av sidan