Sports Medicine

Sports Medicine Sabbatsberg Stockholm

Nu har vi på försäkringsmottagningen vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm förstärkt vår ortopedverksamhet med en mottagning för Sports Medicine. På mottagningen arbetar ortopeder och fysioterapeuter som är specialiserade på idrotts- och motionsrelaterade skador. Här får du kvalificerad behandling om du t ex har skador i knäled, fotled, höftled, hälsena, hamstrings och axlar. Varmt välkommen!

Specialiserat ortopedteam

På mottagningen för Sports Medicine i Stockholm arbetar ortopeder som är ackrediterade specialister inom Sports Medicine och som har lång erfarenhet av idrotts- och motionsrelaterade skador från såväl fält som sjukvård. Hos oss får du förstklassig medicinsk vård och behandling om du har smärta eller har skadat dig i rörelseorganen. Vi fokuserar framför allt på skador och förslitningar i kroppen som drabbar dig som idrottar och motionerar. 

Behandlingar

Våra ortopeder är specialutbildade på att behandla bland annat korsbandsskada, ledbandsskada, meniskskada och broskskada (ej artrosknän), vrickad och skadad fotled, knäsmärta, överbelastningsskador i hälsena (tendinos) och knäskålssena (hopparknä), akuta muskelskador, axelskador, instabila axlar, höftled (ej artros) och hamstringsskador.

Specialistutbildade fysioterapeuter

På vår Sports Medicine-mottagning arbetar även erfarna och specialistutbildade fysioterapeuter med att undersöka och behandla besvär i skelett, muskler, mjukdelar och leder. Alla fysioterapeuter har specialistutbildning inom idrottsmedicin och har ett nära samarbete med våra ortopeder. Boka också via Boka Doktorn.

Sammanhållen vårdkedja

På Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm tar vi hand om ditt behov av en sammanhållen vårdkedja för att du ska få så snabb och bra behandling som möjligt. Våra idrottsortopeder har ett nära samarbete med fysioterapeuterna på mottagningen och tar emot vuxna och barn från 12 år för bedömning, diagnosticering och behandling. I direkt anslutning till Sports Medicine-mottagningen finns även röntgen, MR, ultraljud och närlaboratorium. Vi utför operationer både i dagkirurgi och operationer som kräver övernattning på vår vårdavdelning. Vid behov av återbesök ombesörjer vi det i samband med hemgång. Vi är en ISO-certifierad sjukvårdsklinik.

Akuttider för idrottsskador i knä- och fotled

Vi tar hand om dig som har skadat dig i knä eller fotled inom 36 timmar. Boka via Boka Doktorn, skriv gärna ett meddelande om akuttid eller ring oss på 08-690 63 75. När du kommer till oss genomför vi en röntgenundersökning, detta för att utesluta fraktur och läkarbesök vid ett och samma tillfälle.

Försäkringsbolag

Till vår Sports Medicine-mottagning är du välkommen om du har en sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande kund. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag i landet. Kontakta ditt försäkringsbolag så får du hjälp att komma till oss.

Till toppen av sidan