Vaccination

Vaccination - TBE och influensa

Här på vår vaccinationsmottagning vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm erbjuder vi influensavaccin och vaccin mot TBE. Genom att vaccinera dig hos oss minskar du risken att bli sjuk. Välkommen att boka tid!

Vaccination mot TBE

Under högsäsongen för fästingar är det bra att ha ett skydd mot TBE. Här på vår vaccinationsmottagning vid Sabbatsberg i Stockholm erbjuder vi vaccin mot TBE. 

TBE eller fästingburen hjärninflammation är en sjukdom som sprids till människor via bett från fästingar. Idag finns det inget botemedel eller någon medicin mot TBE om du redan har blivit smittad men det går att behandla symtomen. Här på vår vaccinationsmottagning kan du däremot vaccinera dig för att skydda dig mot sjukdomen inför framtiden. 

Du har störst risk att smittas av TBE under sommaren och hösten och är du fast boende eller sommarboende i ett riskområde rekommenderas du att vaccinera dig. Men även om du rör dig ofta ute i skog och mark i smittriskområden bör du  ta ett vaccin. 

Vaccination mot influensa

Influensa orsakas av virus som sprids via luften från människa till människa och smittrisken är störst när någon nyser eller hostar i din närhet. Skyddseffekten varierar från år till år beroende på typ av influensavirus och skyddet är aldrig 100-procentigt, men genom att vaccinera dig hos oss får du ett bättre skydd och minskar risken att drabbas av influensa.

Tillhör du någon av riskgrupperna bör du vaccinera dig varje år för att minska risken att drabbas av det influensavirus som sprids för tillfället. Du kan läsa mer om vilka som räknas som riskgrupper på 1177 Vårdguiden.  

Boka tid

Till vår vaccinationsmottagning är du välkommen om du har en sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande. Du som har sjukvårdsförsäkring kontaktar ditt försäkringsbolag för att boka in ett besök, vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag i landet. Du som är privatbetalande är välkommen att boka en tid på tfn 08-690 63 75.

Till toppen av sidan