Ögonmottagning (Europakliniken)

 • Ett liv utan synfel

  Ett liv utan synfel

  Har du tröttnat på att alltid sätta på dig glasögon när du ska köra bil eller läsa en bok? En RLE-operation hjälper dig som besväras av närsynthet, översynthet, astigmatism, ålderssynthet så att du kan se bra både på nära och långt håll utan glasögon

 • Glaukomscreening

  Glaukomscreening

  På Europakliniken har du möjlighet att få en anpassad Glaukomscreening för att i ett tidigt skede upptäcka eventuell glaukom (grön starr). 

 • Korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation

  Astigmatism och gråstarrsoperation

  Vi utför operation av gråstarr och byte av linser men vi kan även korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation.

På Aleris ögonmottagning Europakliniken i Stockholm kan du få specialistvård inom de flesta områden som rör ögat och ögonsjukdomar. Vi hjälper dig som ex besväras av vagel i ögat, grå starr (katarakt), grön starr (glaukom), gula fläcken, torra och röda ögon, glaskroppsavlossning, ögonbottenfotografering vid diabetes samt förändringar i gula fläcken eller lider av ögoninflammation.

Vår ögonmottagning

På ögonmottagningen Europakliniken i Stockholm arbetar erfarna ögonläkare och kirurger samt ett specialiserat team av optiker och ögonsjuksköterskor som följer dig under behandlingens gång. Hos oss får du professionell hjälp som besväras av t ex vagel i ögat, grå starr (katarakt), grön starr (glaukom), torra ögon, gula fläcken, glaskroppsavlossning, synfel eller lider av ögoninflammation, blefarit (ögonlocksinflammation) regnbågshinneinflammation (irit), blödning i ögat eller andra ögonsjukdomar. 

På vår ögonmottagning finns möjlighet att göra ögonhälsoundersökningar, synfältsundersökningar och OCT-undersökningar (3D-scanning) av gula fläcken och synnerven. Vi kan göra laserbehandlingar av efterstarr (YAG) och  glaukom och SLT (Laserbehandling mot högt ögontryck). Vi utför även ögonbottenfotografering för dig med diabetes, så kallad diabetesfotoscreening.  

Ögonoperation

På våra operationsavdelningar utförs bl a operation av ögonlockstumörer, ptoser (hängande ögonlock och ögonbryn), ektropion (utåtvänt ögonlock), entropion (inåtvänt ögonlock), grå starr och byte av linser. Vi kan även korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation. Vi remitterar till våra kollegor på ögonmottagningarna Aleris Specialistvård Järva och Aleris Specialistvård Täby för ögonlocksoperationer såsom vaglar, in- och utåtvända ögonlock, vårtor m.m. På Sabbatsberg sjukhus finns även Sabbatsbergs Ögonlaser som utför synfelskorrigerande operationer. Här kan du gå in och läsa en patientanpassad årsrapport över svensk gråstarrskirurgi för år 2015, baserad på data från Nationella Kataraktregistret.

RLE-operation - vill du slippa glasögon efter 50?

Besväras du av närsynthet, översynthet, brytningsfel (astigmatism) eller ålderssynthet (behov av läsglasögon) och vill slippa bära glasögon eller linser? Då är RLE-operation (Refractive Lens Exchange) något för dig. RLE-operation går ut på att ögats lins ersätts med en konstgjord flerstyrkelins. Operationsmetoden är densamma som när man opererar grå starr och är en av de vanligaste operationerna i världen. Läs mer om RLE-operation.

Glaukomscreening

På Europakliniken erbjuder vi möjlighet till att göra en anpassad glaukomscreening för att i tidigt skede kunna upptäcka eventuell glaukom (grön starr). 

Ingen remiss

Vi har inget remisstvång på ögonmottagningen utan du kan ringa själv och boka tid på telefonnummer 08-690 69 40. Vi tar även emot akuta ögonpatienter via tidsbokningen. Vi omfattas av landstingets patientavgifter och tar även emot privatbetalande -samt försäkringspatienter.

Centralt i Stockholm med bra kommunikationer

Vår ögonmottagning är belägen i ljusa, moderna och handikappanpassade lokaler vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg. Vi ligger centralt i Stockholm med Odenplan som närmaste tunnelbane- och pendeltågstation (Citybanan). Buss 61 och 50 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsbergs Sjukhus.

Till toppen av sidan