Ögonmottagning (Europakliniken)

 • Ett liv utan synfel

  Ett liv utan synfel

  Har du tröttnat på att alltid sätta på dig glasögon när du ska köra bil eller läsa en bok? En RLE-operation hjälper dig som besväras av närsynthet, översynthet, astigmatism, ålderssynthet så att du kan se bra både på nära och långt håll utan glasögon

 • Glaukomscreening, grön starr

  Glaukomscreening

  På Europakliniken har du möjlighet att få en anpassad Glaukomscreening för att i ett tidigt skede upptäcka eventuell glaukom (grön starr). 

 • Korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation

  Astigmatism och gråstarrsoperation

  Vi utför operation av gråstarr och byte av linser men vi kan även korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation.

På Aleris ögonmottagning Europakliniken Sabbatsberg kan du få specialistvård inom de flesta områden som rör ögat och dess sjukdomar. På vår mottagningsenhet undersöker och behandlar vi de flesta ögonsjukdomar och besvär exempel: grön starr, grå starr, åldersförändring i gula fläcken, inflammationer, torra ögon med mera. På vår operationsavdelning utför vi linsbytesoperationer (grå starr och RLE) samt operation av olika ögonlocksförändringar.

Vår ögonmottagning

På ögonmottagningen Europakliniken i Sabbatsberg arbetar erfarna ögonläkare och kirurger samt ett specialiserat team av optiker och ögonsjuksköterskor. Vi erbjuder specialistvård inom de flesta områden som rör ögat och dess sjukdomar. Vi tar även emot akuta ögonpatienter via tidsbokningen. 

Boka en tid till våra ögonläkare ifall du exempelvis har grön starr, grå starr, hornhinnesår, inflammationer, torra ögon, vagel, åldersförändringar i gula fläcken.

Vi utför även följande undersökningar:

Vår operationsavdelning

På vår operationsavdelning utförs bl a operationer av:

 • grå starr, även kallad katarakt
 • hängande ögonlock och ögonbryn, sk. ptoser
 • inåtvänt ögonlock, sk. entropion 
 • korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation
 • operation av närsynthet, översynthet, brytningsfel, ålderssynthet. Läs mer om RLE-operation
 • utåtvänt ögonlock, sk. ektropion 
 • ögonlockstumörer

Läs mer om vår operationsavdelning och hur du förbereder dig inför en grå starr operation.

Behövs remiss?

Nej du behöver ingen remiss för att komma till vår ögonmottagning.

Patientavgift

För vissa operationer bland annat grå starr gäller Stockholms läns landstings patientavgift. Läs mer här 

Boka tid

Du är välkommen att ringa och boka en tid direkt, 08-690 69 40. Vi tar även emot akuta ögonpatienter via tidsbokningen. 

Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.  Återbud skall lämnas senaste 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras. Vi tar även emot privatbetalande samt försäkringspatienter.

Centralt i Stockholm med bra kommunikationer

Vår ögonmottagning är belägen i ljusa, moderna och handikappanpassade lokaler vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg. Vi ligger centralt i Stockholm med Odenplan som närmaste tunnelbane- och pendeltågstation (Citybanan). Buss 61 och 50 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsbergs Sjukhus.

Till toppen av sidan