Sports Medicine

Sports Medicine Sabbatsberg Stockholm

På vår Sports Medicine-mottagning vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm arbetar ortopeder och fysioterapeuter som är specialiserade på idrotts- och motionsrelaterade skador. Här får du kvalificerad medicinsk behandling om du har skador i knäled, fotled, höftled, hälsena, hamstrings och axlar. Varmt välkommen!

Specialiserat ortopedteam

På mottagningen för Sports Medicine i Stockholm arbetar ortopeder som är ackrediterade specialister inom Sports Medicine och som har lång erfarenhet av idrotts- och motionsrelaterade skador från såväl fält som sjukvård. Hos oss får du förstklassig medicinsk vård och behandling om du har smärta eller har skadat dig i rörelseorganen. Vi fokuserar framför allt på skador och förslitningar i kroppen som drabbar dig som idrottar och motionerar. 

Behandlingar

Våra ortopeder är specialutbildade på att behandla bland annat korsbandsskada, ledbandsskada, meniskskada och broskskada (ej artrosknän), vrickad och skadad fotled, knäsmärta, överbelastningsskador i hälsena (tendinos) och knäskålssena (hopparknä), akuta muskelskador, axelskador, instabila axlar, höftled (ej artros), armbågsskador och hamstringsskador.

Specialistutbildade fysioterapeuter

På vår Sports Medicine-mottagning arbetar även erfarna och specialistutbildade fysioterapeuter som undersöker och behandlar besvär i skelett, muskler, mjukdelar och leder. Vi har fysioterapeuter med specialistutbildning inom idrottsmedicin som har ett nära samarbete med våra ortopeder.

Rehabilitering

När du har avslutat din behandling på Sports Medicine så har du möjlighet att söka för fortsatt rehabilitering hos specialiserade fysioterapeuter på Aleris Rehab Sabbatsberg. Mottagningen finns i samma hus som Sports Medicine. Landstingstaxa och högkostnadskort gäller. Du behöver ingen remiss för att boka tid.

Sammanhållen vårdkedja

På Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm tar vi hand om ditt behov av en sammanhållen vårdkedja för att du ska få så snabb och bra behandling som möjligt. Våra idrottsortopeder har ett nära samarbete med fysioterapeuterna på mottagningen och tar emot vuxna och barn från 12 år för bedömning, diagnosticering och behandling.

I direkt anslutning till Sports Medicine-mottagningen finns även röntgen, MR, ultraljud och närlaboratorium. Vi utför operationer både i dagkirurgi och operationer som kräver övernattning på vår vårdavdelning. Vid behov av återbesök ombesörjer vi det i samband med hemgång. Är du i behov av fortsatt rehabilitering hos fysioterapeut så kan du utan remiss boka tid hos någon av Aleris Rehabs mottagningar såväl på Sabbatsberg som i övriga Stockholm.

Vi är en ISO-certifierad sjukvårdsklinik.

Bokningsbara akuttider för skador i knä- och fotled

För skador i knä- och fotled (ej frakturer) som uppkommit senaste 36 timmarna erbjuder vi tidsbokade akuttider. För att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov är det en fördel om du har en remiss med röntgenutredning. Du eller din remitterande läkare får gärna kontakta oss för snabb tidsbokning på telefon 08- 690 63 15. Akuttiderna bokas därefter av våra sjuksköterskor eller fysioterapeuter innan du kommer till oss.

Boka tid 

Landstingspatienter

Vi tar emot patienter från Stockholms läns landsting och de flesta andra landsting i landet. Du betalar vanlig patientavgift vid besöket hos oss. Högkostnadsskydd och frikort gäller. Remiss får du t ex av din husläkare. Du når oss på tfn 08-690 63 15 eller via e-tjänster på ortopedimottagningen.  

Försäkringspatienter

Du som har sjukvårdsförsäkring kontaktar ditt försäkringsbolag för att boka in ett besök. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag i landet.

Privatbetalande

Du som är privatbetalande är välkommen att boka en tid på tfn 08-690 63 15 eller via            e-post

Avbokning av besök

Avbokning av inbokat besök måste ske senast 24 timmar före avtalad tid. Om du uteblir från besöket utan att ha avbokat i tid blir du debiterad.

När du har avslutat din behandling på Sports Medicine så har du möjlighet att söka för fortsatt rehabilitering hos våra specialiserade fysioterapeuter på Aleris Rehab Sabbatsberg (länk till Rehab Sabb). Mottagningen finns i samma hus som Sports Medicine. Landstingstaxa och högkostnadskort gäller. Du behöver ingen remiss för att boka tid.
Till toppen av sidan