Urologmottagning

Man vid vatten

Urologmottagningen vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm hjälper kvinnor och män med sjukdomar och besvär i urinvägarna och könsorganen (män). Vi utreder och behandlar bland annat inkontinens, blod i urinen, prostatacancer, vattenkastningsbesvär, trång förhud, erektionsproblem och impotens. Vi utför även cystoskopi och sterilisering (män).

Behandling urologi

På urologmottagningen vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm arbetar erfarna specialister inom urologi. Vi utreder och behandlar kvinnor och män (från 15 års ålder och barn under 15 med genomgången pubertet) med sjukdomar och besvär i urinvägarna och könsorganen (enbart män). 

Vi utreder och behandlar bland annat:

  • blod i urinen
  • blåstömningsbesvär*
  • erektionsproblem (erektil dysfunktion)*
  • impotens* 
  • inkontinens (svårt att hålla tätt) **
  • manlig sterilisering
  • prostatacancer
  • prostataförstoring*
  • urinblåsecancer
  • besvär eller förändringar i pungen

* Vänd dig i första hand till din husläkare (ev i samråd med androlog) för primärutredning.

** Vänd dig i första hand till din husläkare för primärutredning. När det gäller läckage hos kvinnor vid ansträngning vänder du dig till en uroterapeut, sjukgymnast eller gynekolog. 

Operation

Urologmottagningen har en dagkirurgisk avdelning. Dagkirurgi innebär att du får lämna avdelningen samma dag som du blir opererad. På vår dagkirurgiska avdelning opererar vi bland annat förträngning i urinröret, stenar i urinblåsan, trång förhud, tumörer i urinblåsan, vätskeansamlingar i pungen och utför sterilisering av män.

Standardiserat vårdförlopp

Vi arbetar efter ”standardiserat vårdförlopp” inom bland annat prostatacancer och urinblåse- och urinvägscancer. Detta innebär att vid misstanke om prostatacancer ska undersökningarna göras i en viss ordning och inom en viss tid oavsett vem du är eller var du bor. 

Uroterapeutisk mottagning

Vi har även en uroterapimottagning som utreder och behandlar kvinnor och män med urininkontinens, problem att tömma urinblåsan och trängningsproblematik (överaktiv blåsa). På mottagningen får du rådgivning och undervisning av en uroterapeut som ger dig en bra grund för fortsatt behandling, ex blåsträning, akupunktur, knipövningar (bäckenbottenträning) och självkateterisering.

Hur kommer man till oss – behövs remiss?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre och prioritera ditt ärende korrekt är det en fördel om din husläkare eller annan läkare skickar en remiss till vår urologmottagning. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Till toppen av sidan