Urologmottagning

Urologi Stockholm

På urologmottagningen vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm hjälper vi kvinnor och män med sjukdomar och besvär i urinvägarna och könsorganen (män). Vi utreder och behandlar ex inkontinens, blod i urinen, prostatacancer, blåscancer, trång förhud, erektionsproblem/impotens och utför sterilisering (män). Vi tar emot patienter från Stockholms läns landsting och de flesta andra landsting i landet och dig som har sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande.

Behandling urologi

På urologmottagningen vid Aleris Specialistvård Sabbatsberg i Stockholm arbetar erfarna specialister inom urologi. Vi utreder och behandlar kvinnor och män (från 15 års ålder och barn under 15 med genomgången pubertet) med sjukdomar och besvär i urinvägarna och könsorganen (enbart män).

Vi utreder och behandlar bland annat:

  • blod i urinen
  • blåstömningsbesvär*
  • erektionsproblem (erektil dysfunktion)*
  • impotens* 
  • inkontinens (svårt att hålla tätt) **
  • manlig sterilisering
  • prostatacancer
  • prostataförstoring*
  • urinblåsecancer
  • besvär eller förändringar i pungen

* Vänd dig i första hand till din husläkare (ev i samråd med androlog) för primärutredning.

** Vänd dig i första hand till din husläkare för primärutredning. När det gäller urinläckage (kvinnor) vid ansträngning kontaktar du en uroterapeut, sjukgymnast eller gynekolog. 

Operation

Urologmottagningen har en dagkirurgisk avdelning. Dagkirurgi innebär att du får lämna avdelningen samma dag som du opererar dig. På vår operationsavdelning utför vi framför allt operationer såsom omskärelse p g a trång förhud, steriliseringar av män, vätskeansamlingar i pungen, tumörer i urinblåsan och stenar i urinblåsan. Vid hyvling av förstorad prostata får patienter stanna kvar en natt efter operation.

Standardiserat vårdförlopp

Vi arbetar efter ”standardiserat vårdförlopp” inom bland annat prostatacancer och urinblåse- och urinvägscancer. Detta innebär att vid misstanke om prostatacancer ska undersökningarna göras i en viss ordning och inom en viss tid oavsett vem du är eller var du bor. 

Hur kommer man till oss – behövs remiss?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre och prioritera ditt ärende korrekt är det en fördel om din husläkare eller annan läkare skickar en remiss till vår urologmottagning. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Boka tid

Du är alltid välkommen att ringa oss för tidsbokning och rådgivning. Vi tar emot landstingspatienter och dig som har sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande.

Landstingspatienter

Vi tar emot patienter från Stockholms läns landsting och de flesta andra landsting i landet. Du betalar vanlig patientavgift vid besöket hos oss. Högkostnadsskydd och frikort gäller. Remiss får du t ex av din husläkare. Du kontaktar oss på tfn 08-690 63 15 eller via e-tjänster. 

För ett snabbare omhändertagande av urologiska patienter har vi nu inlett ett samarbete med Läkargruppen Victoria på Södermalm. I lämpliga fall kommer vi vidarebefordra inkommen remiss dit.

Försäkringspatienter

Du som har sjukvårdsförsäkring kontaktar ditt försäkringsbolag för att boka in ett besök. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag i landet.

Privatbetalande

Du som är privatbetalande är välkommen att boka en tid på tfn 08-690 63 75.

Till toppen av sidan