Vårdavdelning

Vårdavdelning på Aleris Sabbatsberg

Välkommen till vårdavdelning på Aleris Specialistvård Sabbatsberg

Hos oss vårdas patienter som genomgått olika kirurgiska och ortopediska operationer. Vårdtiden varierar mellan 1-3 dygn beroende på typ av operation samt det aktuella medicinska tillståndet. Till avdelningen kommer du antingen direkt efter din operation, eller också kommer du först till avdelningen och förbereds där inför din operation. Vad som gäller för dig framgår av din kallelse.

Erfaren personal

Här arbetar erfarna undersköterskor och sjuksköterskor samt en dietist och en sjukgymnast. Innan du skrivs ut får du alltid träffa kirurgen som opererat dig.

Rehabilitering

Efter operationen är det viktigt att du kommer upp ur sängen så fort som möjligt och påbörjar rehabiliteringen. Det förbättrar läkningsförloppet och motverkar komplikationer och smärta. Du får hjälp och instruktioner av sjukgymnast och vårdpersonal. Som ett led i din rehabilitering kan du inta dina måltider i matsalen. Använd egna kläder och tofflor, det gör att du mår bättre och det är trevligt för dina medpatienter.

Smärtlindring

Smärta är en personlig upplevelse som påverkas av en mängd faktorer. Därför skall man inte jämföra sin egen smärta med någon annans, trots att man opererats för liknande problem. För att vi ska kunna ge så god vård och smärtlindring som möjligt, är det viktigt att du som patient är delaktig i din vård.

Telefon/dator

Det går bra att använda sin egen mobil på avdelningen, men tänk på att inte prata högt och länge samt att ha den på ljudlös nattetid för att inte störa dina medpatienter. TV finns i vårt dagrum och på rummen. Wifi finns att tillgå, prata med personalen för inloggningsuppgifter.

Avdelningens rutiner

Kl. 7 serveras frukost på rummet eller i dagrummet om man så önskar.

Övriga måltider serveras efter behov. Man får själv meddela när man känner sig redo för mat.

Kaffe/te och frukt finns alltid på en fikavagn i korridoren, det går bra att ta när som helst.

Mellan kl. 8-9.30 sker utskrivning efter att du träffat din kirurg för utskrivningssamtal.

Besök

Man får ta emot besök fram till kl.19. Därefter låses entrédörrarna till sjukhuset obs Olivecronas väg 5. Vi ber er tänka på att våra nyopererade patienter behöver lugn och ro och inte orkar med för många besökare samtidigt på salen. Ni får gärna vistas i dagrum/matsal. För att undvika smitta var noga med din och dina anhörigas handhygien.

I sjukhusets entréhall på Olivecronas väg 5, finns:

Till toppen av sidan