Aleris Råsunda - profilboende i Solna med kompetens inom psykisk hälsa/funktionsnedsättning

Mitt i hjärtat av Solna ligger Aleris Råsunda, ett nybyggt profilboende specialiserat på vuxna över 65 år med psykisk funktionsnedsättning. Våra 48 ljusa och moderna lägenheter samt 14 korttidsplatser fördelade på åtta enheter stod klara för inflyttning i början av 2016. Huset är nybyggt och har skapats med åtanke på att lägenheter och gemensamhetsutrymmen ska vara funktionella för äldre med särskilda behov. Bland annat är hela fastigheten handikappanpassad.

På Aleris Råsunda arbetar vi med fokus på frihet, ansvar, och inflytande hos den enskilde. Vi anpassar stöd och aktiviteter efter varje individs önskemål och förutsättningar. Våra medarbetare är utbildade inom vård och omsorg samt har spetskompetens inom psykiska funktionsnedsättningar.

Moderna, nybyggda lägenheter

Lägenheterna är på mellan 28-33 m2. I varje lägenhet finns det en liten köksdel med kylskåp för egen matlagning. TV, säng, medicinskåp och värdeskåp. I anslutning till lägenheterna finns det ett gemensamt allrum och kök där man kan umgås, laga och äta måltider tillsammans.

Stadsmiljö med närhet till affärer och centrum

Aleris Råsunda ligger mitt i Solna. I kvarteren runt äldreboendet finns allt från små affärer, frisörer och restauranger till vårdcentral och kaféer. Både Solna centrum och Mall of Scandinavia ligger på gångavstånd om man är pigg i benen. Likaså tunnelbanestation, pendeltågstation, busshållplats och hållplats för spårvagnens tvärbana.

Vill du bo på Aleris Råsunda?

För att kunna flytta in på Aleris Råsunda i Solna krävs ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Börja med att kontakta en biståndshandläggare i din kommun som gör en utredning tillsammans med dig. När det sen finns ett beslut på ditt behov av stöd kan du önska att få komma till oss.

Du är varmt välkommen till Aleris Råsunda!

Vill du veta mer om Aleris Råsunda. Läs vårt produktblad (pdf)

Verksamhetschefer

Aleris Råsunda har två verksamhetschefer. Anette Millde telefon 070-508 07 74 eller e-post Anette.Millde@aleris.se och Anna Ritzman Kraft  som nås på epost: anna.ritzman.kraft@aleris.se och tel. 073- 593 82 33.

Till toppen av sidan