Centralt korttidsboende i Solna för tillfälligt stöd och återhämtning

  • Korttidsboende för 55+

    Omsorg och stöd i väntan på ett permanent äldreboende, efter en sjukhusvistelse eller som tillfällig avlastning.

  • 14 korttidslägenheter

    Nybyggda lägenheter som har allt som behövs. Det är bara att flytta in.

  • Stöd och rehabilitering

    Vi hjälper den äldre till rehabilitering genom uppmuntran till rörelse och vardagliga sysslor.

Aleris Råsunda, Solna, är ett äldreboende som förutom traditionellt boende även erbjuder lägenheter för korttidsboende för 55+ i behov av tillfällig omsorg. Vårt korttidsboende är ett alternativ när du som är 55+ behöver tillfällig omsorg och stöd till exempel i väntan på ett permanent äldreboende, efter en sjukhusvistelse eller som tillfällig avlastning.

En plats på ett korttidsboende är även en möjlighet för att kunna bo kvar hemma längre. Så kallad växelvård, att varva sitt boende mellan hemmet och korttidsboendet är ett sätt att få avlastning både för anhöriga och för dig som är äldre.

Korttidsboendet har även plats för personer med psykisk funktionsnedsättning och som varit inneliggande inom psykiatrin. Boendet fungerar då som en mellanvistelse innan återgång till eget boende alternativt gruppboende.

14 möblerade korttidslägenheter i Råsunda, Solna

Korttidslägenheterna är på minst 28 m2 och inredda med det viktigaste för ett tillfälligt boende. Bland annat finns en liten köksdel med kylskåp för egen matlagning, TV, säng, medicinskåp och värdeskåp. Linne så som handdukar och sängkläder ingår i korttidsboendet. Alla våra lägenheter är nybyggda och handikappanpassade.

Omsorg med stöd och rehabilitering

Vårt arbetssätt bygger på att hjälpa den äldre till rehabilitering. Därför uppmuntrar våra medarbetare alla boende att röra på sig och att självständigt utföra vardagliga sysslor så som att tvätta sig, klä på sig, bädda sin säng, vattna sina blommor och att ta sig till och från matsalen för de olika måltiderna.

Om du bor på vårt korttidsboende är du självklart välkommen att delta i det permanenta äldreboendets aktiviteter och gemenskap.

Vill du bo på Aleris Råsunda korttidsboende?

För att få bo hos oss i Solna behövs ett biståndsbeslut. Tala med din biståndshandläggare, om han eller hon finner det lämpligt får du hjälp med att få komma till Aleris Råsunda.

Hyresgäster hos Aleris Omsorg AB har möjlighet att betala sina fakturor via autogiro. Läs mer om autogirobetalning här >>>

Till toppen av sidan