"Nya Gylleby ger oss möjligheten att höja kvalitén ytterligare".

Det har under ett par år planerats att bygga nya lokaler på Gylleby och nu är lokalerna äntligen på plats och verksamheten har flyttats. Här följer en intervju med verksamhetschef Kjell Gullhav.

Vad är Gylleby?

Gylleby är ett behandlingshem för personer med psykiska funktionshinder. Ofta har våra klienter en dubbeldiagnos, exempelvis missbruk och ett psykiskt funktionshinder. Vi erbjuder olika typer av behandlingar – individuella och i grupp.

Varför har ni byggt nytt på Gylleby?

 För att höja kvalitén på tjänsterna vi erbjuder uppdragsgivarna. Vårt mål är alltid att ge klienterna den bästa tänkbara behandlingen och ett värdigt liv.

På vilket sätt höjs kvalitén?

De fysiska lokaliteterna kommer att bli mycket bättre.  Vi kommer att få fler möjligheter att anpassa behandlingarna individuellt och vi kommer lättare kunna samarbeta mellan personalgrupperna. Flera lokaler kommer anpassas för sysselsättning. Det kommer bl a att innebära aktivitetsrum, flera samtalsrum, rörelserum, bastu och gym.

Vad är rörelserum?

I rörelserummet kommer vi under ledning av en av våra anställda ha yoga, andningsövningar, avslappningsövningar m m.

Vad bra att Aleris satsar på psykiskt funktionshindrade, det måste kännas bra för dig som verksamhetschef?

Ja, jag är glad att vi har ett långsiktigt tänk från våra ägare. Man investerar verkligen för framtiden.

Vad gör Aleris annorlunda än andra?

Som uppdragsgivare eller klient ska man vara nöjd med Aleris, man ska märka skillnaden. Man ska genomgående få god kvalitet. Vi samarbetar med kommunerna för att de ska vara nöjda. Vi jobbar mycket för att få mer högskoleutbildad personal vilket är viktigt för kompetenshöjningen inom detta område.

Vilken inriktning har Gylleby?

Vi är extra duktiga på att erbjuda behandling av personer med omfattande behov av behandling och omsorg. Våra klienter har ofta någon typ av dubbeldiagnos

Hur många klienter kan bo på Gylleby? 

40 personer.

Har klienterna egna lägenheter med badrum?
Ja, det har alla. Vi har även två parlägenheter.

Vad ser du mest fram emot gällande nya Gylleby?
Jag ser fram emot att få allt samlat. Det blir en annan närhet än idag för både personal och klienter. Våra tidigare lokaler är gamla, dåliga och icke funktionella. Nu har vi allt på ett plan.

Är det något mer du vill tillägga?
Jag är stolt över vår personal och de kommer att få möjlighet att utvecklas och bli ännu bättre på nya Gylleby. Självklart kommer det att bli en lite bökig omställningsperiod för oss alla, men vi tror det här kommer att leda till något riktigt gott och vi kommer att kunna ge ännu bättre behandling till våra klienter, vilket är vår drivkraft.

Till toppen av sidan