Aleris Fornuddsparken Plaza – äldreboende i Tyresö som öppnar 2020

I expansiva och naturnära Tyresö utanför Stockholm uppförs nu Aleris Fornuddsparken Plaza, ett särskilt boende med 60 platser.

- Jag är glad att Tyresö uppfattas som en attraktiv kommun där privata välfärdsentreprenörer vill etablera sig. Det passar väl in i vår vision om Sveriges Modernaste Äldreomsorg. Dick Bengtson (M), Kommunalråd Ordförande socialnämnden Tyresö.

- På Aleris Fornuddsparken Plaza ska de äldre trivas och ha det bra. Vill man vara aktiv så finns den möjligheten, vill man i stället bara ta det lugnt så går det lika bra. Det viktiga är att man mår gott, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef.Aleris

Aleris Fornuddsparken Plaza byggs efter äldres behov

- Plazaboendena har vi byggt upp genom att lyssna på vad äldre vill ha, vad forskningen visar och utifrån kunskapen hos vår personal. Då ser man att den individanpassade omsorgen, den goda måltidsstunden, aktivitet och moderna hjälpmedel är den kombination som ger värme och trygghet, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris Omsorg. 

Aleris Plaza-boenden har fått sitt namn från de öppna platser för samvaro, inne och ute, som finns på alla boenden. Här kan man träffas och umgås året runt och följa vädrets växlingar. Men att bo hos oss på Aleris Fornuddsparken Plaza innebär också att man kommer att:

- Få en omsorg som bygger på ens egna behov och önskemål.

- Erbjudas mat och måltidsstunder som skapar glädje, aptit och gemenskap. 

- Ha möjlighet att delta i aktiviteter varje dag eller kanske bara komma ut i luften.

- Ha tillgång till surfplatta, musiktjänster och alltid veta att personalen har tillgång till modern teknik som minskar risken för fall. Allt för att du som boende alltid ska känna dig trygg.

Aleris Fornuddsparken Plaza Tyresö uppförs i samarbete med Vectura Fastigheter

- Vi är otroligt glada över att satsningen på framtidens boende för äldre fortsätter. Denna gång etablerar vi vår första fastighet i Tyresö kommun där vi ser fram emot ett fortsatt långsiktigt samarbete med vår blivande hyresgäst Aleris, säger Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter. 

Aleris Fornuddsparken Plaza kommer byggas på Gärdesvägen i Tyresö. Här kommer du som boende och anhörig att kunna besöka husets takterrass i byggnadens hörn. Här har ni möjlighet till utblick över Fornösuddsparken. En gård med uteplats och planteringar kommer att erbjuda både sol och skugga vid flera tider på dagen. Äldreboendet beräknas ta emot boende 2020.

Intresserad av att boka en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på Aleris Fornuddsparken Plaza krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende. För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Tyresö kan du läsa mer här.

Är du intresserad av att veta om vår verksamhet?

Kontakta: Kristin Ahne, Tf Regionchef Äldreboende 
Epost: kristin.ahne@aleris.se

Är du intresserad av att bli anställd av Aleris?

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta på Aleris Fornuddsparken Plaza? Vi är ännu tidigt i processen och har inte börjat anställa medarbetare. Du kan alltid skicka in en spontanansökan via www.aleris.se/ledigajobb. Ca sex månader innan verksamhetsstart påbörjar vi en rekryteringsprocess.

Vill du veta mer om byggnaden?

Vill du veta mer om fastigheten Aleris Forunddsparken Plaza, kontakta: Susanne Strömsén, tf etableringschef
Tel. 070- 002 17 92
Epost: susanne.stromsen@aleris.se

Till toppen av sidan