Aleris Röntgen Umeå

Aleris Röntgen Umeå erbjuder magnetkameraundersökningar (även kallad magnetröntgen). Vi finns i direkt anslutning till Aleris Specialistvård på Renmarkstorget.

För att komma till vår magnetkameraenhet i Umeå behövs remiss från vårdgivare med kostnadsansvar. Remisskrav gäller också för privatbetalande patienter. Vi tar även emot patienter via Försäkringsbolag. Kontakta oss gärna för mer information.

Vår magnetkamera har en tunneldiameter på 70 cm, vilket är ca 17 procent vidare tunneldiameter än en traditionell magnetkamera. Den vidare tunneldiametern ökar komforten för patienten vid undersökningen och kan minska obehagskänslan för personer som upplever obehag av att vistas i trånga utrymmen. 

Hög tillgänglighet

Vi har hög tillgänglighet och kan vanligtvis erbjuda tid för undersökning inom en vecka. Alla MR-undersökningar tidbokas. 

Till dig som remittent

Möjlighet kommer att finnas för akuta undersökningar efter telefonkontakt. Önskas akutsvar tillbaka med patient, var vänlig ange det på remissen.

Aleris pappersremiss finns att ladda ner här  men remisser från eget journalsystsem fungerar lika bra. Vi erbjuder även möjlighet till elektronisk remiss och svar mot journalsystem kopplade till Labportalen.

Varmt välkommen!

Kontaktuppgifter till ansvarig Aleris Röntgen Umeå,Verksamhetschef är Ulrika Ask.

Obs! För tidbokning/avbokning/ombokning var vänlig och kontakta oss på telefon.

Undersökningar

Till toppen av sidan