Aleris Barncentrum & Vårdcentral

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral i Uppsala har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har en samlad kompetens för att ta hand om barn, vuxna och äldre på vår vårdcentral och är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer. Sedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som får stor uppmärksamhet i media.

Vabbruari!!

Nu är infektionssäsongen i full sving och det som är lite annorlunda är årets influensa som slår ovanligt hårt mot barn. Väldigt många ringer om små barn som haft hög feber upp emot en vecka eller mer. Läs här hur man ska tänka kring sjuka småbarn!

Också ett nytt avsnitt om öroninflammation och tyvärr aktuellt så här års: magsjuka

Boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Nu kan du själv via våra e-tjänster boka tid till våra fysioterapeuter för nytillkomna besvär. Du kommer inom kort även att kunna omboka tider som du har bokade hos Fysioterapeuten.

Du kan även boka tid för cellprovtagning hos Barnmorskemottagningen via våra e-tjänster.

Boka tiderna via 1177.se/logga in och välj Aleris Barncentrum.

Under våren kommer fler möjligheter och tider att boka komma.

Ombyggnation

Ombyggnation pågår utanför Aleris Barncentrum & Vårdcentral. Klostergatan är avstängd ner mot ån från ingången till Household. 

Särskild barnkompetens

Hos oss arbetar två barnläkare tillsammans med allmänläkare, barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, dietist, sjuksköterskor, diabetessjuksköterska, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även barnkirurgen Nils Wåhlin som med sin specialistkompetens är en stor tillgång för vår vårdcentral.

Vi tar helhetsansvar

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC-sköterskan eller en långvarig samverkande insats mellan flera professioner i ett komplicerat ärende. Även om vi behöver remittera patienten till annan specialist så behåller vi det övergripande ansvaret.

Även vuxna får barnsligt bra vård

Vi är en komplett vårdcentral där även äldre tas väl om hand av vår kompetenta personal som har stor rutin även av "vuxensjukdomar" som hypertoni, typ 2 diabetes, KOL, etc. Sedan januari 2015 har vi även Barnmorskemottagning som kompletterar vår verksamhet så att vi kan erbjuda vård genom alla stadier i livet. 

Petra Levin med personal önskar er hjärtligt välkomna!


Till toppen av sidan