Aleris Barncentrum & Vårdcentral

Start familj

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har också en samlad kompetens att ta hand om barn och barnfamiljer.

Aktuell information!

 

Just nu upplever vi driftstörning i telefonlinjen och vi kan ej ringa ut!
24/4 -17

Det går bra att nå oss via Mina vårdkontakter. www.1177.se/loggain 
Under tiden felsökning pågår kommer vi ha begränsad möjlighet att svara på lämnade meddelanden. Vi ber om överseende om detta.

 

 AKUT SJUK

För att förbättra servicen för våra
patienter ändrade vi i höstas systemet för akuta besök. 
 

Den 14/11försvann Drop-in mottagningen och ersattes av tidsbokade akutbesök.
Detta kommer göra så att ni får mindre väntetid på plats och vet när ni kommer få träffa sjuksköterskan och läkaren.

Det betyder att man ringer till oss på morgonen och får en akut tid. Vi ökar då antalet sjuksköterskor i telefonen så att det ska vara lätt att nå oss på telefon och få en akut tid.

Mvh
Barncentum

 

Alla är välkomna, men vi vänder oss i första hand till barn och deras föräldrar.

Vi är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer och alltsedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som fått stor uppmärksamhet i media. Vår verksamhet fick tidningen Dagens medicins pris för bästa initiativ inom sjukvården 2013 och vi får höga betyg i nationella patientenkäter. Verksamheten har vuxit så mycket att vi växte ur våra lokaler i Luthagen och numera finns på Klostergatan 4 (vid gågatan mitt emot stadsbiblioteket)

Särskild barnkompetens

Hos oss arbetar två barnläkare tillsammans med allmänläkare, sjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, dietist, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även barnkirurgen Nils Wåhlin och hudläkaren Torborg Hoppe. Med sina specialistkompetenser är de en stor tillgång för vår vårdcentral.

Vi tar helhetsansvar

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC-sköterskan eller en långvarig samverkande insats mellan flera professioner i ett komplicerat ärende. Även om vi behöver remittera patienten till annan specialist så behåller vi det övergripande ansvaret.

Även vuxna får barnsligt bra vård

Vi är en komplett vårdcentral där även äldre tas väl om hand av vår kompetenta personal som har stor rutin även av "vuxensjukdomar" som hypertoni, typ 2 diabetes, KOL, etc.
Sedan Januari 2015 har vi även Barnmorskemottagning som kompletterar vår verksamhet så att vi kan erbjuda vård genom alla stadier i livet. 

Fredrik Cederblad med personal önskar er hjärtligt välkomna!

 


Till toppen av sidan