Aleris Barncentrum & Vårdcentral

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har en samlad kompetens för att ta hand om barn, vuxna och äldre på vår vårdcentral och är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer. Sedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som får stor uppmärksamhet i media.

Gå igenom dina mediciner inför ditt besök hos oss

Den 2 oktober förnyades journalsystemet i Region Uppsala vilket bland annat innebär att din läkemedelslista behöver uppdateras. För att underlätta det arbetet är vi tacksamma om du innan ditt besök har möjlighet att gå igenom vilka läkemedel du tar, och sedan berättar det för läkaren i samband med ditt besök.

Influensatider

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig som tillhör en riskgrupp att vaccinera dig mot influensa. Det gäller både vuxna och barn. Välkommen till oss för vaccination mot årets influensa. Ring och boka tid på telefon 018-611 78 57.

Ombyggnation

Ombyggnation pågår utanför Aleris Barncentrum & Vårdcentral. Klostergatan är avstängd ner mot ån från ingången till Household. 

Särskild barnkompetens

Hos oss arbetar två barnläkare tillsammans med allmänläkare, barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, dietist, sjuksköterskor, diabetessjuksköterska, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även barnkirurgen Nils Wåhlin som med sin specialistkompetens är en stor tillgång för vår vårdcentral.

Vi tar helhetsansvar

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC-sköterskan eller en långvarig samverkande insats mellan flera professioner i ett komplicerat ärende. Även om vi behöver remittera patienten till annan specialist så behåller vi det övergripande ansvaret.

Även vuxna får barnsligt bra vård

Vi är en komplett vårdcentral där även äldre tas väl om hand av vår kompetenta personal som har stor rutin även av "vuxensjukdomar" som hypertoni, typ 2 diabetes, KOL, etc. Sedan januari 2015 har vi även Barnmorskemottagning som kompletterar vår verksamhet så att vi kan erbjuda vård genom alla stadier i livet. 

Petra Levin med personal önskar er hjärtligt välkomna!


Till toppen av sidan