Barnavårdscentral

Aleris Barncentrum & Vårdcentral i Uppsalas Barnavårdscentral (BVC) har ett unikt samarbete med barnläkare vilket medför ett smidigt arbetssätt för att underlätta för barnfamiljen.

Alla läkarkontroller på BVC utförs av husläkare och barnläkare. Här finns dietist och fysioterapeut/sjukgymnast som vi har ett nära samarbete med. Vi arbetar enligt Barnhälsovårdens basprogram, läs mer på 1177, "Besök på barnavårdscentralen, bvc".

Till BVC kan du alltid vända dig om du har frågor kring barnet och barnets utveckling.

Barnhälsovårdens övergripande mål är att främja barnens hälsa, utveckling och trygghet. Detta kan vi vara delaktiga i genom att stödja dig som förälder i ett aktivt föräldraskap.

Föräldragrupp

Vår ambition är att erbjuda förstagångsföräldrar att delta i föräldragrupp. Vi pratar bland annat om föräldraskap, mat och vardagsinfektioner.

Här är några exempel på ämnen vi tar upp i föräldragrupperna:
  • Barnläkare Fredrik Cederblad berättar om infektioner
  • Vår dietist pratar om kosten under de första åren
  • Barnmorskan berättar om mammaträning efter graviditet och förlossning och informerar om den gruppträning hon har i gymmet

Lista ditt barn hos oss

Observera att ditt barn inte automatiskt blir inskrivet på vår BVC om barnet är listat på Uppsala Barncentrum & Vårdcentral, utan du måste aktivt ta kontakt med oss eller med ditt tidigare BVC för att byta.

Till toppen av sidan