Barnavårdcentral

Barncentrums BVC har ett unikt samarbete med barnläkare vilket medför ett smidigt arbetssätt för att underlätta för barnfamiljen.

Vår ambition är att alla läkarkontroller på BVC skall utföras av barnläkare. Här finns också dietist och fysioterapeut/sjukgymnast som vi har ett nära samarbete med. Vi arbetar enligt barnhälsovårdens basprogram.

Till BVC kan du alltid vända dig om du har frågor kring barnet och barnets utveckling.

Barnhälsovårdens övergripande mål är att främja barnens hälsa, utveckling och trygghet. Detta kan vi vara delaktiga i genom att stödja dig som förälder i ett aktivt föräldraskap.

Föräldragrupp

Nyblivna föräldrar erbjuds att delta i föräldragrupp. Där pratar vi bland annat om föräldraskap, mat, sömn och olycksfallsinformation.

Här är några exempel på ämnen vi kommer att ta upp i föräldragrupperna:
  • Barnläkare Fredrik Cederblad berättar om infektioner
  • Dietist Sofia pratar om kosten under de första åren
  • Barnmorskan Jennie berättar om mammaträning efter graviditet och förlossning och informerar om den gruppträning hon har i gymmet. Mer info hittar du även här.
  • Fysioterapeut berättar om hur man ska tänka runt barnets motoriska utveckling

Vi arbetar efter Barnhälsovårdens basprogram. För information var god se mer på 1177.

Observera att barnet inte automatiskt blir inskrivet på vår BVC om det är listat på Uppsala Barncentrum & Vårdcentral, utan man måste aktivt ta kontakt med oss eller med sitt tidigare BVC för att byta.

Till toppen av sidan