Akut sjuk

Om du eller ditt barn har någon akut sjukdom så kan vi oftast ordna en bedömningstid till sjuksköterska eller om det skulle behövas läkare samma dag. Tidigare har vi haft dropinmottagning men från 2016-11-14 ringer man istället och får en bokad tid.

För att förbättra servicen till våra patienter, minska smittspridning i väntrummen och av arbetsmiljöskäl har vi ersatt dropinmottagning med tidsbokade akuttider.

Ring på vår vanliga telefon 018-6117857 (det kommer vara lättare att komma fram nu än det varit förut) så får ni prata med en sjuksköterska och om hen bedömer att det behövs få en bokad akuttid till sjuksköterska. Tiden kommer att anges ungefärligt men fördelen är ändå att det inte skall bli någon lång väntan.

Våra sjuksköterskor är mycket kompetenta, får kontinuerlig fortbildning och handledning och kan i de flesta fall själva bedöma och behandla sjuka vuxna och barn. I de fall sköterskan bedömer att patienten behöver träffa t.ex. allmänläkare eller sjukgymnast så ordnas det, antingen samma dag eller vid ett senare tillfälle beroende på hur bråttom det är. Observera att akuttiderna i första hand är till för våra listade patienter. 

Till toppen av sidan