Hos oss finns landets första Silviafysioterapeut

Fysioterapeuten Emma Gard som arbetar hos oss på Aleris Salabacke Plaza är en av landets första att under högtidliga former diplomerats av hennes majestät Drottningen som Silviafysioterapeut (högskoleutbildning i demens).

Den högtidliga ceremonin utspelade sig på Kungliga slottet i Stockholm en blåsig aprildag. Emma var en av sju fysioterapeuter som tilldelades diplom i Bernadottebiblioteket och fick en stund i rampljuset tillsammans med hennes majestät Drottningen. Dessa sju är de första fysioterapeuterna som genomfört utbildningen.

För att få denna utnämning har Emma studerat i två års tid på halvfart. Utbildningen, Magisterutbildning i demensvård 60 högskolepoäng, hålls av Karolinska Institutet i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet. Stiftelsen Silviahemmet startades av hennes majestät Drottningen som är otroligt engagerad och insatt i demensomsorgen och utbildning av personal som arbetar med demenssjuka personer.

Diplomeringen avslutades med bubbel och mingel och det var många som kom fram till Emma och gratulerade och ville intervjua henne om detta. En av dessa intervjuer finns att läsa på Svenskt Demenscentrum .Under den högtidliga ceremonin hölls tal av hennes majestät Drottningen, rektorerna för Stiftelsen Silviahemmet  respektive Karolinska Institutet med flera.

Efter diplomeringen var det en lycklig Emma Gard som tillsammans med sin verksamhetschef, Anna Jakobsson, pustade ut utanför slottet. I filmen ser ni Emma tilldelas diplom av hennes majestät Drottningen.

Till toppen av sidan