Aleris Vårdcentral Nyby

Aleris Vårdcentral Nyby i Uppsala erbjuder dig och hela din familj sjukvård av genomgående hög kvalitet, personligt engagemang och god service. Därför har vi samlat all kompetens under ett och samma tak. Med ett trevligt och professionellt bemötande i telefon eller vid kontakt på vår mottagning blir du slussad till rätt vårdgivare.

Hos oss på vårdcentralen har du tillgång till våra erfarna husläkare, specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor och sjuksköterskor. Vi har även ett flertal andra mottagningar som du får tillgång till.

Välkomna Karl och Caroline

Vi hälsar Karl Eklund, allmänspecialist, och Caroline Hedlund Fulgeri, distriktssköterska, välkomna som nya medarbetare hos oss.

Registrera din ankomst

Du som har en bokad tid kan själv ankomstregistrera dig via betalskärmen i väntrummet. Du behöver då inte anmäla dig i receptionen.

Om du vill så hjälper fortfarande receptionen dig med din ankomstregistrering. 

NIPT – blodprov som kan visa kromosomavvikelser

NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing) kan visa om fostret har någon kromosomavvikelse, som exempelvis Downs syndrom. Vid NIPT tar vårdpersonalen ett blodprov i armen på dig som är gravid. Testet kan göras från graviditetsvecka 10 och det ger ingen ökad risk för missfall. NIPT är mycket säkert om det visar att fostret inte har en avvikelse. Det behöver kompletteras med andra tester om det visar på en avvikelse.

Läs mer.

Vill du ha kontakt med en läkare?

Ring oss på telefon 018-611 75 10 för att boka ett besök eller boka via våra e-tjänster.

Drop-in

När du misstänker att du har en akut infektion i till exempel ögon, öron, hals, urinvägarna eller har fått en sårskada är du välkommen till vår drop-in-mottagning. Här får du träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning, behandlar eller bokar en tid till läkare.

Drop-in-mottagningen för enklare akuta åkommor är öppen varje vardag mellan 8-11 och 13-15.

För blodtryckskontroll ring 018-611 75 10 och boka tid.

På fredagar efter kl 13 är det ingen drop-in för provtagning.

När vårdcentralen är stängd

När vårdcentralen är stängd kan du vända dig till 1177 för råd eller direkt till Uppsala Närakut Aleris. Vi akuta besvär vänd dig till Akutmottagningen på Akademiska Sjukhuset.

Våra stödgrupper

Vi jobbar aktivt med stödgrupper med hälsofrämjande tema. Vi har bland annat IBS-skolaViktgruppStress/Sömngrupp, patientutbildning "Aktiv med KOL" och Blodtrycksskola för patienter med högt blodtryck.

Fråga oss gärna i receptionen om du är intresserad. Alla våra stödgrupper startar löpande då efterfrågan är stor.

Tobaksavvänjning

Vi erbjuder stödgrupper eller enskilda samtal för tobaksavväjning. Efter många års framgångsrikt arbete har många av våra tidigare deltagare slutat med tobak. Se din chans nu och ge dig själv en möjlighet att lyckas du också!

Pernilla Netinder med personal hälsar er varmt välkomna till Nyby Vårdcentral!

Till toppen av sidan