Psykolog/Kurator

På Aleris Vårdcentral Nyby i Uppsala arbetar våra psykologer och kurator med samtalsbehandling vid till exempel kris, depression, relationsproblem, eller stressrelaterad ohälsa.

Psykologen arbetar med bedömning och behandling av psykisk ohälsa. Ett första bedömningssamtal kan leda till en behandlingsrekommendation, egenvårdsråd, råd om litteratur som stöd för att arbeta på egen hand med ett problem. Remiss till en psykiatrisk mottagning eller att du under en tid träffar psykologen regelbundet på vårdcentralen i grupp eller individuellt.

Kuratorn arbetar med samtalsterapi vid exempel, krisreaktion, sorg, depression, oro/ångest och stressrelaterad ohälsa.

När livet känns tungt och du har svårt att hantera olika händelser, kan det göra skillnad att samtala med någon. Nya perspektiv kan ge hopp och leda till positiv förändring. Samtalsterapi innebär att samarbeta med dig i fokus och hitta nya vägar som leder dig framåt.

Vår kurator kan vara ett stöd för dig eller dina närstående. Prata med någon av oss på mottagningen så hjälper vi dig.

Stressgrupp

Är du stressad? Vill du lära dig att hantera din stress? Vi erbjuder dig deltagande i vår stressgrupp. Fokus kommer vara att hitta verktyg för att hantera stress tillsammans med vår KBT-terapeut. Du får utveckla dina färdigheter i stresshantering både i vardagen och i specifika situationer. En av våra sjukgymnaster är utbildad i mindfullness, vilket kommer vara ett återkommande inslag.

Grupperna uppdateras löpande.

Kostnaden är 110 kr per tillfälle. Frikort gäller.

Är du intresserad? Kontakta oss på telefon 018-611 75 10 eller via våra e-tjänster.

Välkommen!

Till toppen av sidan