Sjukgymnastik/Fysioterapi

Sjukgymnast/fysioterapeut

På Aleris Vårdcentral Nyby i Uppsala arbetar våra sjukgymnaster/fysioterapeuter tätt tillsammans med övriga professioner på vår mottagning. Sjukgymnasten/fysioterapeuten arbetar både med förebyggande och sjukvårdande åtgärder.

Exempel på kontaktorsaker hos sjukgymnast/fysioterapeut:

Våra sjukgymnaster/fysioterapeuter har ett tätt samarbete med vårdcentralens läkare och kontakt förmedlas vid behov. Du behöver ingen remiss för att vända dig till sjukgymnasten/fysioterapeuten.

Viktgrupp hos sjukgymnast/fysioterapeut

Målet med gruppen är att hjälpa personer som är i behov av en viktnedgång att gå ner i vikt och på det sättet förebygga ohälsa. Gruppen leds av dietist, sjukgymnast/fysioterapeut och distriktssköterska i samarbete med andra yrkeskategorier.

Träffarna innehåller föreläsningar om kost, motion och sjukdomar. Tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut kan du få möjlighet att träna på gym. Alla deltagare får först komma på ett hälsosamtal där vi mäter blodtryck och puls, längd, vikt, BMI, midjemått, blodsocker och lungfunktion.

Ett besök kostar 150 kr.

Anmäl dig via våra e-tjänster eller på telefonnummer 018-611 75 10. Det går även bra att anmäla dig i receptionen om du har vägarna förbi.

Välkommen!

Till toppen av sidan